Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta 7. Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası

        (Fotoğraflı)

        Şahin Şahin

        MUŞ (İHA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Güreş Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Türkiye 7. Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası Muş'ta düzenlenen törenle başladı.

        Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne ait kapalı spor salonunda düzenlenen Türkiye 7. Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası'na Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, ASP Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hamdullah Kardaş, kamu kurum amirleri, çok sayıda sporcu, antrenör ve güreş hakemi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra kortej yürüyüşü ile devam eden törende Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Abdulbari Aksoy, Belediye Başkanı Feyat Asya ve Türkiye Güreş Federasyonu Muş İl Temsilcisi Şahabettin Oğlağo birer konuşma yaptı.

        Ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, bir konuşma yaparak şampiyonanın önemine değindi. Yapılan yarışmanın dışında öğrencilerin Muş'un tarihi ve kültürel zenginliklerini de görme şansları olacağını ifade eden Emiroğlu, "Buraya geldikten sonra Muş'u tanıma fırsatları olacaktır. Yine organizasyonumuzda Muş'un tarihi, güzel yerlerini görme fırsatları olacaktır" dedi.

        Şampiyonanın Muş'ta yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Seddar Yavuz ise, 1071 Malazgirt diriliş ruhuna dikkat çekerek tüm sporculara başarı dileklerinde bulundu. Muş'un tarihi önemine dikkat çekerek Malazgirt Zaferi ile Anadolu'nun Türk yurdu olduğunu ve İslam'ın yayıldığını vurgulayan Vali Yavuz, "Ben Alparslan ruhu ile birlikte olmanın bir birimize sevgi bağıyla bakmanın bir seyircisi olarak bugünü görüyor ve böyle değerlendirmek istiyoruz. Biz Muş'u sadece Muşlular için değil, Türkiye için, İslam dünyası için ve Türk dünyası içinde önemli bir merkez olarak görüyor ve Anadolu'nun İslamlaştığı, vatan yapılması ilk başlangıcı olarak bu şehirdir diyoruz. O yüzden sizleri de bu ruh ve anlayışla bu şehre gelmenizi düşünüyor ve değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmalardan sonra 12-15 Eylül 2016 tarihlerinde Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 100 kiloda dünya üçüncüsü olan Muşlu sporcu Davut Olcan'a plaket verildi. Ardından Muş Gençlik Merkezi halkoyunları ekibi ve müzik korosu sahne aldı.

        Daha sonra hakemler gözetiminde müsabakalar başladı.

        (ŞŞ-MSA-Y)

        21.09.2016 17:35:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler