Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuzla'da, 15 Temmuz gazilerine vefa

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi, Gaziler Günü nedeniyle vefa yemeği düzenledi. Bu yılki yemeğe, 15 Temmuz demokrasi gazileri de davet edildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzlalı demokrasi gazisi Üzeyir Civan ve ailesi ile aynı masayı paylaştı.

        Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü geleneğini bu yıl da sürdürdü, gaziler ve aileleri onuruna akşam yemeği düzenledi. Bu yılki yemeği geçmiş yıllardan ayıran özellik, 15 Temmuz darbe girişimini püskürtün demokrasi gazilerinin de aileleriyle birlikte davet edilmesi oldu. Tuzla'da FETÖ/PDY terör örgütünün hain saldırısında yaralanan demokrasi gazileri, muharip gaziler ve askeri yetkililer ile aynı masayı paylaştı. Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemeğe, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Piyade Okulu Komutanı Piyade Kıdemli Albay Yavuz Selim Turan, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muharip gaziler, demokrasi gazileri ve aileleri katıldı.

        "Hak ile batılın mücadelesi kıyamete kadar devam edecek"

        Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, hak ile batılın mücadelesinin kıyamete kadar devam edeceğini vurguladı. Bu mücadelede vatan ve millet sevgisi ile birlikten doğan gücün öneminden bahseden Kaymakam Çalışır, "Son dönemlerde yaşanılanları gördükten sonra, ben bizdeki bu millet sevgisinin, şehit olma azminin ve gazilik ruhunun, öğretilerin ötesinde yer aldığını, genetik olduğunu düşünmeye başladım. Hak ile batılın mücadelesi kıyamete kadar devam edecek ama endişe etmeyelim. Allah'ın izniyle altında bu kadar şüheda olduğu müddetçe, üstünde bu kadar vatansever olduğu müddetçe, inşallah bu millet kıyamete kadar payidar olacaktır. Kıyamete kadar iyiliğin, güzelliğin, insanlığın timsali olmaya devam edecektir. Bu onurlu duruşumuz kırılmasın. Geçmişimizi bilmek ve bu geçmişi biz nasıl yaşamış ve yaşıyorsak, o pırıl pırıl ciğer paresi yavrularımıza da aktarmak durumundayız. Ne güzel söylemişler değil mi? Şehidimiz nurlu, gazimiz onurlu. Belki vücudumuzda eksiklerimiz var ama onurumuz her zaman zirve yapmıştır" dedi.

        "Gazilerimiz cesareti, kuvveti ve özverisiyle gururumuzdur"

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında vatan topraklarının bütünlüğü, korunması ve gelecek nesillerin vatan ve milletin kıymetini bilerek yetiştirilmesinin önemini vurguladı. "Osmanlı İmparatorluğu'nun 562 yıl yönettiği topraklarda bugün turistik birkaç eserden başka bir şey göremiyorsunuz" diyen Başkan Yazıcı, ekonomik kaygıların savaşları tetikleyen bir dinamik olduğuna dikkat çekti.

        Başkan Yazıcı, "Hiç bir isim, hiçbir felsefe toprak olmadan, vatan olmadan geleceğin garanti altına alınmayacağını, çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakabileceğimiz bir vatan olmadığı zaman onun anlamsız olduğunu ve onun kıymetini bilecek nesiller yetiştiremezsek eğer bununda sonuçta hüsran ile sonuçlanacağını bilerek yetiştirmeliyiz. Vatan ve millet sevgisi, milli ve manevi değerleriyle donanmış, bu topraklarda yaşamanın, bir vatan sahibi olmanın ne kadar önemli olduğunu ve vatanı korumak için her an tetikte olmanın önemine dikkat etmek istiyorum. Herkes kendi işini en iyi şekilde yapabilmeli, işini en güzel şekilde yaparken "Bu ülke, bu millet için kim var?" denildiğinde sağına soluna bakmadan "Ben varım" diye ortaya çıkabilecek bir gençlik, gelecek nesiller yetiştirmek zorunda olduğumuza inanıyorum. Tarihteki örnekleri çok net şekilde ortada. Buna baktığımızda vatan ve millet sevgisi olmadan bir nesil yetiştiriyorsak önce bu kendi ayıbımızdır. Gelecek için de bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Bütün savaşların altında ekonomik kaygılar yer alıyor. Bunu düşündüğümüz zaman bu mücadelenin asli bitmeyeceğini görüyoruz. Her an bir mücadeleye girebilecek bir düşmanın olduğu gibi bunun mücadelesini verebilecek olan bir birlik ve beraberliğin olmasına yürekten inanıyorum" dedi.

        "Gazilerimiz ve şehit ailelerimizin emrinize amadeyiz"

        Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, şehit ve gazi ailelerine "Her zaman emrinize amadeyim" mesajı verdi. Başkan Yazıcı, "Gazilerimizin cesareti, kuvveti, bu ülke ve bu millet için yaptığınız özveriden dolayı Allah sizlerden razı olsun. Sizlere ülkem, milletim ve Tuzla adına teşekkür ediyorum. Tuzla Belediyesi olarak, Tuzla Belediye Başkanı olarak biz her zaman emrinize amadeyiz. Gönül Elleri Çarşısı'nda Şehit ve Gazi Aileleri Komisyonu kurduk, çalışmalarımızı yapıyoruz. Ulaşamadığımız noktalarda eğer eksiğimiz varsa, bu konuda elimizden gelecek gayreti yürekten göstereceğimize ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

        Kahramanlarımızın kıvanç günü

        Tuzla Piyade Okulu Komutanı Piyade Kıdemli Albay Yavuz Selim Turan, yemekte yaptığı konuşmada gazilere vatan savunmasındaki fedakârlıkları için teşekkür etti. Turan, "Fedakârlık timsali değerli gazilerimiz; sizler kutsal vatan savunma görevinizi hakkıyla yerine getirmek için gazi ünvanı alarak vatanın, milletin, bayrağın ve istiklalin ne denli paha biçilmez değerler olduğunu, Türk milletinin bu ulvi değerlerini yaşatmak uğruna neleri göze alabildiğini gösterdiniz. Her karışı şehit kanı ile sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna yakışan kahramanların kıvanç gününü kutlamanın heyecanı içindeyiz" dedi.

        İlçe protokolü, konuşmaların ardından masaları gezerek muharip ve demokrasi gazileri ve aileleriyle tek tek selamlaştı, sohbet etti.

        (HB-ÖK-Y)

        22.09.2016 09:33:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler