Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl girişimciler sertifikalarını aldı

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursunu başarıyla tamamlayan 105 kursiyere sertifikaları verildi.

        Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, STK temsilcileri ve kursiyerler katıldı. Programda konuşan KOSGEB Bingöl İl Müdürü Özdemir, uygulamalı girişimcilik kurslarına çok fazla talebin olduğunu söyledi.

        Bingöl Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri son eğitim programında 105 kursiyerin başarılı olduğunu kaydeden Özdemir, bugüne kadar belediye ile ortaklaşa düzenledikleri eğitimler sonucu 19 firmanın kurulduğunu söyledi. KOSGEB'in desteklemelerine de değinen Özdemir, "Girişimcilerimiz işyerlerini kurup bizlere başvurmaları halinde kendilerine toplamda 150 Bin TL'ye destek sunabiliyoruz. 150 Bin TL'nin 50 Bin TL'sini hibe olarak veriyoruz" dedi.

        Özdemir, girişimci adaylarına desteklemeler hakkında etraflıca bilgi vererek, "2016 yılında girişimcilik eğitimlerinde 492 kişi, 2011-2016 yıllarını kapsayan genel toplamda ise 2 bin 695 kişi sertifika aldı. 2016 yılında 98 girişimciye toplamda 1 milyon 200 Bin TL destek verdik. Totalde ise 190 firmaya 3 milyon 380 Bin TL. Bu rakamlar Bingöl için gayet iyimser rakamlardır" diye konuştu.

        Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Barakazi, şunları kaydetti.

        "KOSGEB il müdürlüğümüzle ile düzenlediğimiz eğitim programları sonucunda 19 girişimci arkadaşlarımız desteklemelerden faydalanarak kendi işlerini kurdu. Son olarak düzenlediğimiz eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan girişimci adaylarımızla bu rakamın artmasını ümit ediyorum. Kendi işlerini kuran girişimci adaylarımız kentimizin hem ekonomisine hem de istihdamına katkıda bulunuyorlar. İnşallah bundan sonra bu tür ve buna benzer çalışmalarda hep beraber daha güzel sonuçlar elde edeceğiz."

        Vali Köşger ise, "Bu tür faaliyetleri ne kadar arttırabilirsek, insanımızı ne kadar girişimci ne kadar üretken hale getirebilirsek devlet olarak bizim bundan memnuiyetimiz o derece artacaktır. Bir devlet; milleti ne kadar donanımlı, ne kadar üretken, ne kadar girişimci ve ne kadar devletine milletine bağlıysa o kadar güçlüdür. Dolasıyla sizlerin daha donamlı bir şekilde kendi işinizi kurmanız, devletimiz açısında da son derece önemlidir. İŞGEM projesi ihale edildi. İnşa çalışmalarımız tamamlandıktan sonra fikri olup ta imkânı olmayan girişimcilerimize atölye vereceğiz. Buradaki girişimcilerimizden kira almayacağımız gibi teknik destekte vereceğiz. Yeter ki siz üretin, çoluk çocuğunuzun rızkını helalinden kazanın ve ülkemiz kalkınsın gelişsin tek amacımız budur. Gelecek nesillere, daha güzel daha kalkınmış, daha refah, daha yaşanılabilir bir ülke bırakmaktır amacımız" ifadelerinde bulundu.

        Yapılan konuşmaların ardından eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

        (YA-MP-Y)

        22.09.2016 16:34:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler