Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aliağa'da Alzheimer standı açıldı

        (Fotoğraflı)

        Nimet Ergün

        İZMİR (İHA) – Aliağa'da Dünya Alzheimer Günü nedeniyle Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından stant açılıp, halkı bilinçlendirmek için broşür dağıtıldı.

        Dünya Alzheimer Günü nedeniyle toplumu bilinçlendirmek ve hastalığa dikkat çekmek amacıyla Aliağa Hükümet Konağı önünde açılan stantta vatandaşlara Alzheimer ile ilgili bilgiler veren Aliağa Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, vatandaşlara yaşlılık dönemindeki unutkanlıklarını doktorları ile paylaşma önerisinde bulundu.

        Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgiler veren Aliağa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun, ülke genelinde yaklaşık 300 bin Alzheimer hastası olduğunu ve bu hastaların sayısının gün geçtikçe arttığını söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın talimatı ile Alzheimer hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stant açtıklarını kaydeden Orhun, "Tüm Türkiye'de aynı anda bu bilgilendirme faaliyeti gerçekleştiriliyor. Amacımız hastalık ile ilgili farkındalık oluşturmak ve halkı bilinçlendirmek. Standımız bugün Aliağa'da, yarın ise Bergama'da olacak" diye konuştu.

        (NE-AG-Y)

        22.09.2016 18:16:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler