Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beylikova'ya silaj paketleme tesisi

        (Fotoğraflı)

        Abidin Emirdağ

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'in Beylikova ilçesinde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile kurulan silaj paketleme tesisi hizmete girdi.

        Silaj paketleme tesisi Beylikova ilçesi Yunus Emre Caddesinde 12 dekarlık arazi üzerine kuruldu. Çalışmalarına başlayan tesis hakkında konuşan S.S. Beylikova Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Özkan Alp, ''Silaj Paketleme Tesisinin Proje Maliyeti 270 Bin TL. Tamamı BEBKA Tarafından Hibe desteği ile çiftçilerin hizmetine giren Silaj Paketleme Tesisi sayesinde Beylikova'da silajlık mısır yetiştiriciliği yükselecek, paketlenen silaj bozulmadan uzun süre muhafaza edebilecek. Bu sayede hayvan sağılığı da korunmuş olacak ve ihtiyaç fazlası silajımız dışarıya satabileceğiz. Besi Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanmasıyla birlikte ortaya çıkacak tarımsal ürün ihtiyaçları, çiftçilerimizin uzun süre saklanabilen silajları sayesinde karşılanacak ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacak" dedi.

        (IHA-MET-Y)

        23.09.2016 10:25:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler