Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erişilebilirlik standart yol yapımları devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Güngören Belediyesi 2004 yılında başlamış olduğu 'Erişilebilir Standart Yol' yapımına her geçen gün yenisini ekliyor.

        Güngören Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirmek ve halkın yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçenin altyapı sorununun yüzde 96'ini tamamlayan belediye yetkilileri, Erişilebilir Standart Yol çalışmaları ile hem görselliği hem de ulaşımı iyileştiriyor. Her ay yeni bir cadde ve sokakta çalışmalarını sürdüren yetkililer, altyapısı tamamlanan tüm cadde ve sokakları Erişilebilir Standart Yol haline getirmeye devam ediyor.

        Güngören Belediyesi, kentsel estetiğin ve kalitenin artırılması amacıyla 2004 yılında başlattığı "Erişilebilir Standart Yol" projesi kapsamında, araçlar yerine insana saygıyı öne alan bir anlayışla kadın, çocuk ve engelliler için huzur ve güven dolu yollar inşa etme yönündeki çalışmalarını sürdürüyor.

        Vatandaşların talep ve ihtiyaçlarına göre şekillenen çalışmaların yeni adresi Gaziosmanpaşa Caddesi oldu. Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman'ın Sivil Toplum Kuruluşları, köy dernekleri ve cuma sohbetlerinde bir araya geldiği vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda şekillenen projede, caddenin Posta caddesinden Ali Ruhi Bozkır sokağa kadar uzanan kısmında Erişilebilir Standart Yol çalışması başladı.

        Önceliği altyapı düzenlemesi olan Erişilebilir Standart Yolların; kaldırımlarının genişleterek, yayaların ve engellilerin kullanımını kolaylaştırıyor olması ve araçların yaya trafiğini aksatmayacak şekilde park etmesini kolaylaştıran cep park uygulaması ilk göze çarpan özellikleri arasında. Ayrıca, altyapıyı ve erişilebilirliği engelleyen ağaçlar yerine antialerjik, polen üretmeyen ve dört mevsim yeşil kalan ağaçlar, estetik aydınlatma direkleri ve parke taşları ile zenginleştirilen Erişilebilir Standart Yollar kapsamında cadde ve sokaklar göz alıcı bir güzelliğe sahip oluyor.

        Erişilebilir Standart Yol olarak düzenlenen Gaziosmanpaşa Caddesinin, Posta Caddesi ile Sinan Paşa Sokak arasında kalan kısmının trafik akışı iki şerit ve tek yön olarak, Sinan Paşa Sokak ve Ali Ruhi Bozkır Sokak arası ise çift yön olarak düzenleniyor.

        Engelli vatandaşların da unutulmadığı "Erişilebilir Standart Yol "çalışmalarında kaldırımlara görme engelli vatandaşlara kılavuzluk edecek yönlendirme zemin çalışmalarının yanı sıra tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar için de zemin eğim çalışmaları titizlikle planlanıyor. Caddenin uzunluğu sebebiyle çalışma kısım kısım bitirilerek ilerleyecek.

        (HB-ÖK-Y)

        23.09.2016 12:17:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler