Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sincik Atatürk İlkokulu'nun deprem raporu bekleniyor

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Erkut

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 250 öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk İlkokulu'nun depreme dayanıksız olduğu iddiasıyla ilgili, yetkililer Bakanlıktan deprem tahkik raporunun beklendiğini açıkladı.

        Sincik İlçe merkezi Karaman Mahallesi'nde 1994 yılında inşa edilen Atatürk İlkokulu'nun çürük raporu olduğu ve çocukların bu binada hayatlarını tehlikeye atarak eğitim gördükleri öğrenci velilere tarafından iddia edildi.

        Okulda özel bir firma tarafından deprem tahkikinin yapıldığını ve depreme dayanıksız olduğu yönünde rapor olduğu yönünde iddiada bulunan veliler,çocuklarını çürük binada okutmak istemediklerini söyledi.

        Öğrenci velisi Hüseyin Gençalp, ilçenin deprem bölgesi olduğunu belirterek, çocukların can güvenliğinin olmadığını savundu.

        Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, konuyla ilgili Sincik Kaymakamlığının gönderdiği yazı sonrasında durumun Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirildiği ifade edildi.

        Yetkililer, 14 Eylül 2015 tarihinde Bakanlığa deprem tahkikinin yapılması için gönderilen yazı sonrasında, Bakanlığın ihale yaparak binadan numunelerin alındığını ve sonucun beklendiğini aktardı.

        Yetkililer, tahlil sonuçlarının çıkmasından sonra okul ile ilgili karar verileceğini dile getirdi.

        (AHM)

        23.09.2016 17:36:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler