Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Triatlon finali Kuşadası'nda

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Sarıkaya

        AYDIN (İHA) - Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanlığı'nın faaliyet takviminde yer alan ve Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediyesi ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilecek olan "Kuşadası Triatlonu Spor Toto Türkiye Kupası Final Maçları" Pazar günü Kuşadası'nda yapılacak.

        Türkiye Triatlon Şampiyonaları final yarışı Kuşadası'nda gerçekleşecek. Yarışlar elitler ve yaş grupları kategorilerinde standart, paratriatler ve gençler kategorisinde sprint, yıldızlar ve A3 minikler kategorilerinde süper sprint olarak icra edilecek. Yarışma tüm kategorilerde puanlı olup Türkiye Triatlon Şampiyonaları Final yarışı olması nedeniyle nefesler de tutulacak. Bu yarış sonuçlarında başarılı olan sporcular ve kulüpler Türkiye Triatlon Federasyonun yarışma yönergesinde belirtilen puanlama sistemine göre madalya ve kupa alacak.

        Yarışlar Pazar Günü Başlayacak

        Yarışlara Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 450 sporcu katılacak ve pazar günü saat 09:30'da İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda start alacak. Ayrıca Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker yarışmalarda mücadele edecek olan sporculara, antrenörlere ve hakemlere başarılar diledi.

        Triatlon Nedir?

        Triatlon üç farklı spor branşının, zaman ayırımı olmaksızın ard arda yapılması ile oluşan bir spor branşıdır. Fiziksel özellikleri sebebi ile kendisine en yakın branş olarak gösterilen Atletizm'den bir hayli farklıdır. Çünkü Atletizm gibi sporun atalarından sayılan Yüzme gibi bir ana branşı ve teknik bir malzemenin kullanılmasını gerektiren bisiklet branşını da içermektedir. Triatlon'nun çıkıştan bitime kadar süren bir spordur. Triatlon'un Olimpiyat Oyunlarında kabul gördüğü branşlar sırasıyla, Yüzme-Bisiklet-Koşudur. Bunun yanında, Triatlon organize edildiği yerin özelliklerine uygun olarak değişiklikler gösterebilir.

        (MS-İK)

        23.09.2016 19:26:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler