Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milletvekili Öztürk, TOKİ inşaat alanınında incelemelerde bulundu

        - AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Menteşe ilçesinde yapımına başlanan 1106 adet ikinci etap TOKİ konutlarının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.

        (Fotoğraflı)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Menteşe İlçesinde yapımına başlanan 1106 adet ikinci etap TOKİ konutunun inşaat alanını ziyaret eden AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, TOKİ konutlarını yapan firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Bayramoğlu ve Şantiye Şefi Kağan Arslan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

        İnşaat sahasını gezen ve bloklarının temel grobetonlarını döken işçilerle sohbet eden Öztürk, çalışmaların hızlı bir şekilde sürmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şöyle konuştu:

        "Muğla son 3 yıldır TOKİ'nin hayata geçireceği projeyi konuşuyor. Söz konusu TOKİ konularının inşaat aşamasına gelmiş olması, temel atma aşamasına gelmiş olması sevindirici. Yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere geldik. Kamuoyunda malum bir hafta önce TOKİ ile ilgili olacak olmayacak diye bir takım haberler çıkmıştı. Biz de inşaatı yapan yüklenici firmanın yöneticileriyle alanda bir inceleme gezisi yaptık"

        "KONUTLARIN ERKEN TAMAMLANMASINI İSTEDİK"

        Milletvekili Öztürk, TOKİ inşaatını yapan yüklenici firmadan konutların teslim tarihinden erken tamamlanmasını istediklerini anlatarak, "Gördüğüm kadarıyla arkadaşlar teslim tarihinden önce bitirecekler. TOKİ projesiyle Muğla'mıza yeni bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Muğla'ya ilk TOKİ yapıldığı zamanda bu çok konuşulmuştu. TOKİ'nin bölge için faydalı olduğunu ve sosyal bir yaşam alanı olduğunu herkes gördü. Özellikle şuan Muğla' nın bana göre temel gündemi TOKİ olmalı. Muğla kira marjının çok yüksek olduğu bir kent. Muğla bir öğrenci kenti. TOKİ konutlarının yapılması Muğla'da yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın en büyük hayali. O yüzden bu projeyi çok önemsiyorum. TOKİ Projesinin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Sayın Bakanımızla birlikte açılışını yaparız. Yapılacak kura çekiminde milletimizin mutluluğuna birlikte ortak oluruz. Menteşe'de yapılan konutlarımız bölge mimarisine uygun olarak yapılıyor. Fethiye, Bodrum, Marmaris, Yatağan ve Köyceğiz'de de TOKİ projelerimiz var. Söz konusu projelerde bölge mimarisine uygun şekilde hayata geçirilecek" dedi

        9 BİN AĞAÇ DİKİLECEK

        Muğla Menteşe'deki TOKİ Konutlarının Yüklenici Firmasının Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Bayramoğlu , "Menteşe'de 1106 adet konut, 32 adet ticaret ve 3 adet cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini yapıyoruz. Projemiz toplam 49 adet bloktan oluşmaktadır. Proje, 28 adet 1+1, 770 adet 2+1, 308 adet 3+1 konut ile toplam 1106 konuttan oluşuyor. Projemizde bulunan 1 adet İller Bankası tipi 500 m3'lük su deposu ile projemizdeki su ihtiyacının giderilmesi planlanmıştır. Yağan yağmur suları uhdemizdeki 2 adet 500 m3 ve 1 adet 60 m3'lük su deposu havzalarını doldurarak tamamen doğal bir sulama sistemi oluşturmak suretiyle projelendirilmiştir. 32 adet ticaret merkezi ile toplu konut alanı içerisindeki yaşam ihtiyaçları giderilecektir. Yöre ile özdeşleşmiş olan yeşillik; 9 bin adet ağaç ve çalı, 44 bin m2 yeşil alanlık peyzaj projesi ile çizgisi bozulmayacak. Blokların temel grobetonları dökülmekte olup radye temel imalatına başlamaktayız. 3 hafta içerisinde tünel kalıp elemanları ve kule vinçler sahamızda bulunacak ve üstyapı inşamıza başlanacak" dedi.

        (BT-İK)

        24.09.2016 12:27:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler