Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genç'teki konutlar dökülüyor

        - Yıkılmaya yüz tutmuş binalar vatandaşları tedirgin ediyor

        Sinan Atan

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl'ün Genç ilçesi Yenişehir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan AFA ve OHAL Konutları çürümeye yüz tutmuş durumda. Yıkılmak üzere olan binalar mahalle halkını tedirgin ederken konut sakinleri binalarının kentsel dönüşüm programına alınmasını istiyor.

        Genç ilçesi Yenişehir Mahallesi'nin en kalabalık yerlerinden biri olan AFA ve OHAL konut sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. İnşa edildiği tarihte sağlamlığı ile adından söz ettiren AFA konutları, yıllar geçtikçe dayanıklılığını kaybetti. AFA sakinleri de konutların artık günümüz şartlarında hem ihtiyaçlara cevap veremediğini hem de dayanıklılığını yavaş yavaş kaybetmeye başladığını söyledi.

        "Konutlar çok yıprandı"

        1984 yılında Turgut Özal tarafından yaptırılan AFA konutları ile 1996 yılında yapılan OHAL konutlarının artık ihtiyaca cevap vermediğini dile getiren mahalle sakinleri, "Bizler 40 yıla yakındır bu binalarda oturuyoruz. Allah korusun deprem olursa çok kötü felaketler olabilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ülke genelinde başlatmakta olduğu kentsel dönüşüm projeleri kapsamındaki pilot iller arasında Bingöl de yer almakta. Bu nedenle mahallemizde de böylesi bir proje uygulanabilir" dedi.

        (SA-MP-Y)

        24.09.2016 14:10:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler