Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kuraklık bağcılara yaradı

        (Fotoğraflı)

        Ergin Yıldız - Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Edirne'de sezonun son bağ bozumu gerçekleşti. Bağlardan toplanan üzüm salkımları, kasalara konarak fabrikanın yolunu tuttu. Edirne'de yaşanan 100 günü aşkın kuraklık, en çok üzüm yetiştiricilerine yaradı.

        Edirne'nin bereketli topraklarında yetişen bağlar, bozulmaya başlandı. Sabahın erken saatlerinde başlayan bağ bozum işlemi, akşam saatlerine kadar devam ediyor. Lalapaşa ilçesine bağlı Küçükdöllük köyünde üretim yapan tesis için de bağ bozum işlemi başladı. Bu yıl 5 defa bağ bozumu gerçekleştiren işletme, sezonun son bağ bozumunu gerçekleştiriyor. Şekeri ve asidi istenen noktaya gelen üzümler, makaslarla kesilerek kasalara konuyor. Kasalara konan üzümler daha sonra imalathanenin yolunu tutuyor.

        İşletmenin satış sorumlusu Yavuz Saç, hava şartlarının bu yıl üzüm için çok verimli geçtiğini belirterek, "Bu bizim 5'inci hasadımız. Bu sene havalar üzüm açısından iyi gitti. Çok kuraktı. 100 günü geçen kuraklık oldu. Bağlar hala sağlıklı. Kökleri 12 metre derine inen bağlar bunlar. Üzüm belli bir yetişkinliğe ulaştığı zaman şekeri, asidi istenen noktada olduğu zaman biz bağlara giriyoruz ve üzümleri toplamaya başlıyoruz. Üzümlerin yetişme, olgunlaşma dönemleri farklı zamanlarda oluyor" dedi.

        (EY-ÖK-Y)

        24.09.2016 14:13:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler