Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ferit Pervanlar İlkokulu Törenle Açıldı

        (Fotoğraflı)

        Aykut Yeniçağ

        MANİSA (İHA) - Köprübaşı'nın Borlu Mahallesindeki Borlu İlkokulu'nun yıkılarak yerine İvme Mermer Limited Şirketi ortakları Mehmet ve Savaş Pervanlar tarafından babaları Ferit Pervanlar adına 1 milyon 200 bin TL'ye yaptırılan 170 öğrencinin eğitim göreceği 12 derslikli ilkokul törenle açıldı.

        Okulun açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Köprübaşı Kaymakamı Abdülkadir Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Köprübaşı Kaymakamı Abdulkadir Çelik konuşmasında hayırseverlere teşekkür ederek okul ve ilçenin eğitim durumu hakkında bilgi verdi. Böyle bir okulu yaptırmaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Hayırsever İşadamı Mehmet Pervanlar da konuşmasında, "2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk günlerinde Ferit Pervanlar ilkokulunu açmanın mutluluğunu, gururunu, onurunu yaşayarak dünyanın en mutlu insanlarından olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizler Karadeniz'in bin 700 rakımlı bir köyünde dünyaya geldik. 5 çocuklu bir ailede, okuma ve okul aşığı bir babanın yanında büyüdük. Okuyabilmek için her gün 8 km yol yürümek zorunda olan bir coğrafyada yetiştik. Bu zorlukları yaşayan birisi olarak istedik ki, geleceğimizin teminatı gençlere güzel, modern bir okul inşa edelim. Sayın vekilim ve sayın valimin destek ve yönlendirmesi ile çok şükür bu hizmeti tamamladık. Buradaki heyecanı görmek, bu mutluluğu hissetmek bizi yeni okullar yapmaya itiyor" diye konuştu.

        Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de yaptığı konuşmada eğitime verdikleri önemi anlatarak 2002'den buyana büyük bir ivme kazandığını belirtti. Türk öğrencilerin dışında 770 bin Suriyeli öğrenciyle de ilgilendiklerini, bunların 400 binine şu anda eğitim verebilme imkanı bulduklarını bildiren Erdem, yeni eğitim kurumlarıyla onlara da derslik yapmaya çalıştıklarını söyledi. Erdem, milli eğitime çok eleştiriler yapıldığını ve en çok da Finlandiya'dan bahsedildiğini belirterek Finlandiya'nın 500 bin öğrencisi olduğunu, kendilerinin sadece Suriyeli 770 bin öğrenciye ders vermeye çalıştıklarını, 500 bin öğrenciyle 26 milyonluk öğrenci camiasının karşılaştırılamayacağını ifade etti. Erdem, "Türkiye'deki eğitim sistemi, eksikleri vardır, çok dinamik bir sistemdir, yanlışlarımız vardır, ama inanın her yıl bir önceki yıla göre daha iyi bir noktaya gelmektedir" dedi.

        Manisa'nın eğitimde çok iyi bir noktada olduğunu kaydeden Erdem, Vali Güvençer ve Manisa Milletvekillerinin eğitime verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti. Okulu yapan hayırsever Mehmet ve Savaş Pervanlar kardeşlere de teşekkür eden Erdem, hayırseverliklerini sürdürmelerini temenni etti.

        Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, hayırseverlerin, yaptıkları hayır ile söylenebilecek en güzel sözü söylediklerini belirterek kendilerine ancak teşekkür etmek kaldığını söyledi. Teşekkürü hak eden ikinci kişi Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in Ankara'daki çok yoğun işleri arasında buraya teşrif ederek bu güzel anı kendileriyle paylaştığını söyledi. Vali Güvençer, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetlerinin en değerli, en önemli, en büyük bakanlığı olan Milli Eğitim Bakanlığının 2016-2017 eğitim öğretim yılına yaşanan bütün sıkıntılarına rağmen sapa sağlam, tam donanımlı olarak, eksiksiz kusursuz başlıyoruz. Bu da Milli Eğitim Bakanlığının yüksek riyasetinin talimatlarının, desteklerinin çok büyük payı var. Milli Eğitim Bakanımız ve Bakanlığımıza da şükranımı ifade ediyorum. Babaları Ferit Pervanlar'ı da rahmetle anıyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından hayırsever kardeşlere şükran belgesi ve teşekkür plaketi verildi.

        Daha sonra kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştiren protokol ve hayırsever kardeşler sınıfları gezip öğrencilere kırtasiye malzemesi hediye ettiler.

        (AY-Y)

        24.09.2016 16:31:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler