Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüp Belediyesi'ne minyatür dalında 3 ödül

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Eyüp Belediyesi'nin kültür sanat kurslarında eğitim gören kursiyerler, "Geleneksel Türk Sanatları" yarışmasında minyatür alanında ilk 3 ödülü almaya hak kazandı.

        İstanbul temalı hediyelik eşya üretimi misyonuyla yola çıkan Kültür A.Ş.'nin hediyelik eşya markası "Hediyem İstanbul"un desen tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu.  Yaklaşık 200 eser Prof. Dr. Tevfik Fikret Uçar, Prof. Dr. Faruk Taşkale, Prof. Dr. Sitare Turan'ın da aralarında bulunduğu seçkin bir kurul tarafından değerlendirildi ve 24 esere ödüle layık görüldü. Kazananlara ödülleri, İstanbul Kitapçısı Taksim Metrosu Şubesi Sanat Galeri'nde düzenlenen törende takdim edildi. Hediyem İstanbul bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği desen tasarım yarışmasını "Geleneksel Türk Sanatları" ve "İllüstrasyon" olmak üzere iki ayrı dalda gerçekleştirdi. "Geleneksel Türk Sanatları" kendi içinde "Çini", "Kalemişi", "Minyatür" ve "Tezhip" olmak üzere dört ayrı kategoriye ayrılıyor.

        İstanbul'un tarihini, mimari yapısını, sanatsal özelliklerini yansıtacak ve hatıra niteliği taşıyacak özgün desen tasarımlarını ortaya çıkarmak için düzenlenen yarışmada, yaklaşık 200 eser değerlendirmeye alındı. İllüstrasyon dalında 7, Geleneksel Türk Sanatları dalında Çini kategorisinde 4, Tezhip kategorinde 4, Minyatür kategorisinde 3, Kalemişi kategorisinde ise 6 eser ödüle layık görüldü.

        Eyüp Belediyesi de yarışmaya aldığı ödüllerle damga vurdu. Minyatür kategorisinde ilk 3 ödülü Eyüp Belediyesi'nin kültür ve sanat kurslarında eğitim gören kursiyerler aldı.

        Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Kültür A.Ş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel etkinliklerdeki faaliyetlerini bir bakıma içinden İstanbul geçen her şeyin tasasını taşıyarak halkımıza ve yabancı ülkedeki misafirlerimize yansıtmak amacıyla kurulmuş olan bir anonim şirketidir. Kültür A.Ş. bünyesinde oluşturulmuş olan İstanbul'da eksikliğini gördüğümüz hediye konseptinin daha kaliteli, daha güzel, daha verimli ve daha anlamlı olabilmesi amacıyla oluşturulan Hediyem İstanbul markası bu gayesi için çeşitli yarışmalar düzenleyerek özgün eserlerin ortaya çıkmasına sanatseverlerin yaratıcılıklarının geliştirilmesine ve bütün bu yaratıcılıkların sonucunda elde edilen eserlerin de çeşitli objelere yansıtılması suretiyle İstanbul'un çok daha güzel anlamlı bir biçimde ifade edilmesinde ve tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla oluşturulmuş yarışmalar, çalışmalar sonucunda elde edilen eserler bir bakıma değerlendirilmeye çalışılmaktadır" dedi.

        Eyüp Belediyesi, yarışmaya damga vurdu

        Minyatür sanatında birincilik ödülü kazanan Fatma Ergin, "Minyatür dalında derece aldım. Birincilik ödülü aldım. Çok mutluyum. Yaklaşık 5 yıldır bu sanatla ilgileniyorum. İki yıldır da Leyla hocamızın eşliğinde Eyüp Belediyesi'nin açtığı Sertarikzade Kültür Merkezi'nde birlikte çalışmaktayız.  Bu sene de bu yarışmaya beraber katıldık" şeklinde konuştu.

        Minyatür sanatında ikincilik ödülü kazanan Gülşen Eryüksel, "Minyatür sanatıyla uğraşmaktayım. İkinci oldum minyatür dalında 5 yıldır bu sanatla uğraşıyorum. 2 yıldır da Sertarikzade Kültür Merkezi'nde Leyla Kara hocamızdan ders almaktayım çok memnunum.  Minyatürü çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

        Minyatür sanatında üçüncülük ödülü kazanan Esra Korucu Tümçelik ise "5 yıldır bu işle uğraşıyorum. İki yıldır da Eyüp Belediyesi'nde devam ediyorum" şeklinde konuştu.

        (MB-HB-Y)

        24.09.2016 16:36:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler