Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yılmaz:

        - "Gaziantep'i alkışlıyorum"

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Tarihi Kentler Birliği Yönetim Kurulu ve üyeleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde toplandı.

        Türkiye'nin en büyük kervansaray oteli olan Şirehan'daki toplantıya tarihi kentlerden gelen 100'e yakın belediye başkanı olmak üzere 350 belediye meclis üyesi ve belediye yetkilisi katıldı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in de katıldığı programda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz birer konuşma yaptı.

        "Gaziantep'in altı da üstü de tarih ve kültür"

        "Doğal-Kültürel Mirasın Korunmasında Başarı Örneği, Gaziantep" Konulu toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki doğal ve kültürel mirasın korunması ile ilgili çalışmaları anlattı. Gaziantep'in altının da, üstünün de tarih ve kültür fışkırdığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Gaziantep olarak 5 antik kente sahibiz. Gastronomimizle dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahibiz. 500'ü aşkın yemek çeşidimiz var" dedi. Başkan Şahin, daha sonra Gaziantep'teki tarihi ve kültürel mirasın nasıl korunduğunu örnekleri ile anlattı.

        "Gaziantep çok başarılı"

        Tarihi Belediyeler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, konuşmasına Gaziantep'teki belediye çalışmalarını överek başladı. Yılmaz, Gaziantep'e her gelişinde kenti daha da gelişmiş ve güzelleşmiş bulduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, "Gaziantep, tarihi kentler zincirinin çok önemli bir halkası. Önceki dönem belediye başkanımız Asım Güzelbey'le başlayan ve bugün son derece başarılı bir noktaya gelen Gaziantep modernizasyonunu alkışlıyorum. Havaalanından çıkıp şehre gelirken bu başarılı çalışmaları her adımda görmeniz mümkün. Gaziantep'in bu başarının karşısında minnet duyuyorum" diye konuştu.

        "Şirehan çok güzel bir mekan olmuş"

        Tarihi Kentler Birliği'nin Gaziantep buluşması, toplantının ana temasına uygun olarak Gaziantep kültür ve tarihinin canlı tanıklarından olan Şirehan Otel'de gerçekleştirildi. 1885 Yılında Halep Valisi Cemil Bey'in talimatları ile yapılan Şirehan'ı, restorasyon çalışmaları sırasında da gördüğünü belirten Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Asım Bey belediye başkanı iken Şirehan'ın restorasyonunu gezmiştik. Şimdi tekrar buraya gelince çok güzel bir eserin ortaya çıktığını görüyoruz. Restore edilerek yeniden ayağa kaldırılan bu tarihi eserler geçmiş uygarlıkları günümüze yansıtıyor. Gurur verici bir çalışma olmuş" diyerek Şirehan'a övgüler yağdırdı.

        Konuşmaların ardından Gaziantep tarihi ve kültürünü anlatan film gösterimleri yapıldı.

        (LO-AOA-Y)

        25.09.2016 12:17:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler