Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu köyün interneti yok

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Boğazyayla köyü muhtarı ve ilçenin 2 kadın muhtarından birisi olan Gülcan Demir, 4 yıldır köyüne internet bağlatamamaktan şikayet ediyor.

        Gümüşhane-Erzincan sınırındaki son köy olan Boğazyayla köyüne köyde altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamlayan muhtar Demir, dünyaya açılmalarını sağlayacak olan internete kavuşmak için 4 yıldır mücadele ettiklerini fakat bir sonuç alamadıklarını söyledi.

        Seçildiği günden beri devletin her kademesinden destek gördüğünü ifade eden Demir, yaz aylarında 80 hane ve 400-500 nüfus, kış aylarında da 40 hane olan köyünde internetin önemli bir eksiklik olduğunu vurguladı. İletişimin hayatın her alanına girdiğini, bazı yaylalarda bile internet bulunurken, kendi köylerinde bazı sıkıntılardan dolayı internet olmadığını dile getirerek, bu konuda yetkililerden destek beklediğini ifade etti.

        GURBETÇİ ELİNDE LAPTOP, YÜKSEKLERDE GEZİYOR!

        Türk Telekom'a konuyu daha önce ilettiklerini, taleplerini de kabul edildiğini fakat köyle ilgisi olmayan farklı problemler nedeniyle internet alamadıklarını belirten Demir, "Yakınımızdaki bazı köylerde internet var. Aradaki mesafe fazla olduğu için bizim köye kadar internet desteklemiyormuş. Yaz aylarında da köylülerimiz gelince ellerinde laptoplarla yüksek kesimlere çıkarak cep telefonu üzerinden internete bağlanmaya çalışıyor" dedi.

        Öte yandan 2012 yılında Türk Telekom İl Müdürlüğü tarafından konuya cevabi nitelikte yapılan açıklamada gerekli yazışmaların yapıldığı, Boğazyayla ve bazı köylerin Bölge Müdürlüğüne bildirildiği, en kısa zamanda köyü internetle kavuşturmak için çaba gösterildiği ifade edilmişti.

        (RE-ÖS-Y)

        26.09.2016 10:48:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler