Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akgün'den, Hıfzı Topuz'u duygulandıran sürpriz

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatıyla Büyükçekmece Albatros mevkiinde yaptırılan "Hıfzı Topuz Parkı" tamamlandı. Gazeteci-Yazar Hıfzı Topuz, Büyükçekmece'de adına yaptırılan parkı görünce duygu dolu anlar yaşadı.

        Dr. Hasan Akgün, Hıfzı Topuz'un Türkiye'nin çok önemli bir değeri olduğunu belirterek, "Çağımızın en verimli ve en değerli yazarlarından biri olan Hıfzı Topuz hocamızın adını Büyükçekmece'de ölümsüzleştirmek bizler için büyük bir mutluluktur" dedi.

        Duygu dolu anlar yaşandı

        Hıfzı Topuz'u Büyükçekmece'de ağırlayan Başkan Akgün, Topuz'u kendi adına yaptırılan Gazeteci-Yazar Hıfzı Topuz Parkı'nı gezdirdi. Kendi adına yaptırılan parkı görünce oldukça şaşıran ve duygu dolu anlar yaşayan Hıfzı Topuz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e ve Büyükçekmecelilere teşekkür etti.

        "Değerlerimize hayattayken sahip çıkıyoruz"

        Akgün, Hıfzı Topuz'un, Türkiye'nin parlak bir geçmişe sahip önemli gazetecilerinden biri ve en verimli yazarlardan olduğunu belirterek, "Büyükçekmece Belediyesi olarak biz değerlerimize hayattayken sahip çıkıp, onlara karşı olan vefa borcumuzu yerine getirmek adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Hıfzı Topuz gibi ülkemizin çok önemli bir değerinin adına yaptırdığımız parkta hocamızın ismini ölümsüzleştirdik. Önümüzdeki günlerde parkın açılış törenini de yine Hıfzı Topuz hocamızla birlikte gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.Başkan Akgün, ayrıca Büyükçekmece'de kurulacak olan "Hıfzı Topuz Kara Afrika Kıtası Müzesi" projesinde de son aşamaya gelindiğini sözlerine ekledi.

        (EY-SÜ-Y)

        26.09.2016 13:13:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler