Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Haymana'da uygulamalı girişimcilik eğitimi

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Ankara Kalkınma Ajansı tarafında Haymana'da düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başladı.

        2016 Yılı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nin ilki Haymana'da başladı. Ankara Kalkınma Ajansı'nın, girişimciliği Ankara'nın alt bölgelerine taşıyarak girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesini amaçladığı program Nallıhan ilçesi ile devam edecek.

        Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara'nın sosyo-ekonomik gelişmişlik bakımından daha geri olan ilçelerinde girişimciliğin hayati öneme sahip olduğunu, bu yüzden girişimci özellikleri bulunan, imkanları kısıtlı olan özellikle genç ve kadınlara yönelik düzenlenen eğitimlere önem verdiklerinin altını çizdi. Şayık, bu yıl ilk defa 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ni Ankara'nın çevresinde yer alan Haymana ve Nallıhan ilçelerinde düzenlediklerini, önümüzdeki süreçte bu eğitimlerin diğer geri kalan ilçelerde de yaygınlaştırılması konusunda çalışmalarını hızlandıracaklarını belirtti.

        26-29 Eylül 2016 tarihlerinde Haymana'da yapılacak eğitimler KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı (UGEP) çerçevesinde yürütülüyor. Girişimci adayları 4 gün boyunca 32 saat ilgili konularda uzmanlardan eğitim alacak. Dört farklı bölümden oluşan eğitimler; girişimcilik kavramı, işletme kavramı ve işletme fonksiyonları, iş planı kavramı ve öğelerine yönelik konular ile iş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmalarından oluşuyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adayları KOSGEB tarafından onaylı sertifika sahibi olacak ve KOSGEB desteklerine başvurabilecek.

        (SLCK-SÜ-Y)

        26.09.2016 14:22:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler