Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelli öğrenciler sergi açtı

        (Fotoğraflı)

        Kasım Karadağ

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye'de Zihinsel Engellilere Destek Derneği (OSZED) öğrencileri sergi açtı.

        Osmaniye Zihinsel Engellilere Destek Derneği (OSZED), 'SODES 2015 Kaynaştırma Projesi' kapsamında, ebru, seramik ve tiyatro eğitimlerini tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan 41 engelli ve engelsiz kursiyer, hazırladıkları eserler için sergi açtı.

        Cebelibereket Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Sergi ve Tiyatro Gösterisi etkinliğine Vali Kerem Al, protokol üyeleri ve veliler katıldı.

        Sergiye katılan protokol üyeleri ve veliler ilk olarak Seramik ve Ebru Sergisi'ni gezdi. Tiyatro gösterisi öncesi bir konuşma yapan OSZED Başkanı Zahide Aktürk, Osmaniye Zihinsel Engellilere Destek Derneği olarak 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini belirtti. Amaçlarının başta Down Sendromlular olmak üzere, tüm zihinsel engelli bireylere ve onların ailelerine destek olmak, farkındalık oluşturmak, toplumdaki engellilerle ilgili yanlış algıyı değiştirmek olduğunu vurgulayan Aktürk, "Yaklaşık 9 yıldır Osmaniye Engelliler Platformu'nun çatısı altında yaptıkları çalışmalarla Osmaniye'deki engellilerin sorunlarına eğilmek, sorunlara çözüm bulmak ve engellilerle toplumu kaynaştırmaya çalışıyoruz. Platform çatısı altında faaliyet gösteren 12 derneğimizle Osmaniye'de bir engelli bilinci oluşturduk. Derneğimize kayıtlı 48 üyemiz bulunmaktadır. Toplamda 200 zihinsel engelli çocuk ve ailesine hizmet etmektedir. Engelsiz bireylerin, engellilerin de bu hayatın bir parçası olduğunu, toplumsal yaşama katılımın bir lütuf değil hak olduğunu ve farklılığın aslında hayatın bir rengi olduğunu yaşayarak öğrenmeleri gerekmektedir. Hele ki bu deneyimi çocuk yaştan itibaren paylaşan çocuklar, bu fikri içselleştireceklerdir. Bu genç kuşak hayata atıldıklarında, yetişkin birer birey olduklarında engelli insanların okuma, çalışma, seyahat etme, evlenme gibi toplum hayatına her türlü katılımını da sıradan görmeye başlayacaktır. Eylül 2015- Eylül 2016 tarihleri arasında bir yıl süren projede; 41 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmış; aileler ve diğer kurumlardan katılımla beraber toplam 400 e yakın birey kurstaki eğitimden yararlanmıştır" diye konuştu.

        Yapılan konuşmanın ardından engelli ve engelsiz kursiyer öğrencilerin birlikte hazırladığı, 7 Ocak Kurtuluş Savaşı Mücadelesi konulu tiyatro gösterisi izlendi. Program sonunda, Vali Kerem Al ve protokol üyeleri öğrencileri tebrik ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

        (KSM-Y)

        27.09.2016 11:41:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler