Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mermer çağının yeni girişimcileri sertifikalarını aldı

        (Fotoğraflı)

        Yunus Özhanlı

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) tarafından "Mermer Çağına Yeni Nesillerle Adım Atıyoruz" sergi ve sertifika töreni düzenlendi.

        EBEGEM, tarafından düzenlenen "Mermer Çağına Yeni Nesillerle Adım Atıyoruz" Projesinde başarılı olan 30 girişimci adayına sertifikaları verildi. Elazığ Kültür Park Mamuratül Aziz Salonu'nda düzenlenen programa, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Halk Eğitim Müdürü Kazım Atıcı, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar, EBEGEM Koordinatörü İlyas Somunkıran ve kursiyerler katıldı.

        Elazığ'da çıkan mermerin dünyada 1 numara olduğunu belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Biz bununla gurur duyuyoruz. Hem Mekke'de ki Safa ve Merve arasındaki sütunları süsleyen hem Kabe'nin etrafındaki kıble çizgilerini süsleyen mermer bize aittir. Aynı zamanda Washington'da ki Beyaz Saray'ın iç mimar tarzındaki süslemelerinde de kullanılan bir mermerdir. Elimizde bu kadar değerli madenimiz var" dedi.

        Bu değerli madeni işleyerek, pazarlayarak ve piyasaya sürerek katma değer ürün hale getirmek gerektiğine vurgu yapan Başkan Yanılmaz, kursiyerlerin çok değerli bir alanda eğitim gördüğünü kaydetti.

        Projenin 2'si engelli 30 genç girişimcinin yetiştirilmesine yönelik olduğunu dile getiren EBEGEM Koordinatörü İlyas Somunkıran ise, "Eylül 2015 tarihinden başlayan proje kapsamında belirlenen 60 girişimci adayına KOSKEP onaylı girişimcilik eğitimi ve bu eğitimlerde başarılı olan 40 girişimci adayına pazarlama satış teknikleri ve EBEGEM laboratuvarlarında eğitim verildi. Bu eğitimlerde başarılı olan 30 girişimci adayına teorik ve uygulamalı eğitimlerden oluşan mermer işleme teknikleri eğitimi verildi. Yerel bazda mermer sektörünü tanımak amacı ile her hafta girişimci adaylarına yönelik teknik geziler düzenledik" ifadelerini kullandı.

        30 girişimci adaya sertifika verilmesiyle devam eden program, mermer sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

        (YÖ-MP-Y)

        27.09.2016 13:47:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler