Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Kars İl Başkanı Hükümet yatırımlarını anlattı

        - Başkan Adem Çalkın, "Sanki seçim varmış gibi her gün sahalardayız"

        - "Bakan Ahmet Arslan'ın Kars ve bölgeye yansımalarını görmeye başladık"

        - "Başbakan Yıldırım'ın 'Kars'a önemli yatırımlar yapacağız.' Sözlerinin arkasında Kars halkı bilsin ki, Ahmet Arslan var"

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 15 Temmuz sonrasında meclisin tatile girmesiyle birlikte Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey ile birlikte ilçe ve köylerde hükümetin yaptığı yatırımları yerinde gördüklerini belirtti.

        Başkan Adem Çalkın, sanki bugün seçim varmış gibi AK Parti Kars İl teşkilatı olarak çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti.

        AK Parti İl Başkanı Çalkın, Kars'ın 'Cazibe Merkezi' olması ve Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerine Kars'tan başlaması, 'Kars'ı önemsiyoruz.' Kars'a önemli yatırımlar yapacağız.' Sözlerinin arkasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın olduğunu söyledi.

        AK Parti Kars İl Başkanlığı'nda gazetecilere açıklamada bulunan İl Başkanı Adem Çalkın, "15 Temmuz sürecinde Kars halkı olarak hep birlikte bir ayı geçkin bir süre demokrasi meydanında nöbet tuttuk. Daha sonra meclisin tatile girmesiyle birlikte milletvekilimizle birlikte ilçe ziyaretlerimiz, kurum ziyaretlerimiz, gittiğimi ilçelerde köy ziyaretleri de olmaktadır. Burada yapılan yatırımlarla ilgili işte köy taziye evleri olsun, içme suları olsun, köy yolları olsun, köylülerimizin sorunlarını dinliyoruz. Eksikliklerini dinliyoruz. Özellikle grup köy yollarıyla ilgili, bunlarla ilgili planlama yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte sorunu olmayan köy hedefliyoruz. Bunun içinde ilçelerimizi geziyoruz" dedi.

        "Başbakan Yıldırım'ın 'Kars'a önemli yatırımlar yapacağız.' Sözlerinin arkasında Kars halkı bilsin Ahmet Arslan var"

        İl Başkanı olduğumda da söylemiştim. Seçimden seçime değil her dönemde aktif bir teşkilat yapısı kullanacağız. Bunu söylemiştik ve o sözde de duruyoruz. Sanki seçim varmış gibi her gün sahalardayız. Halkla iç içeyiz, beraberiz. Olmaya da devam edeceğiz diyen Çalkın, "Kars'ın genel bütçeden aldığı bir pay var. Bu pay Özel İdare ile idare ediliyor. Bunun değerlendirmesi yapılarak köylere yatırım yapılıyor. Tabi Sayın Bakanımız her zaman söylüyoruz. Kars'ımız için çok önemeli bir değerdir. Onun Kars'a yansımalarını hemen gördük. Bu iller kendi kendine olmuyor. Kars kendi kendine cazibe merkezi haline gelmiyor. Kars'ın cazibe merkezi haline gelmesi, hükümetin Başbakanının özellikle Kars'tan söze başlaması, cazibe merkezi konusunda, geçenlerde Kalkınma Bakanımızda yine, 'Kars'ı önemsiyoruz. Kars'a önemli yatırımlar yapacağız.' Sözlerinin arkasında Kars halkı da bilsin ki, Ahmet Arslan var. Kabinede güçlü bir isim, Kars'ın ismi Ahmet Arslan ile daha da gelişecek ve büyüyecek" diye konuştu.

        Kars merkez dahil olmak üzere köylerde Taziye Evleri yaptıklarına dikkat çeken Adem Çalkın, "Rabbim birlik beraberliğimizi bozdurmasın diyen AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, "Bu anlamda Kars'ta yüz yıllardır birlikte yaşama kültürü olan bir şehirdir. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Taziye Evlerine gelince hedefimiz bütün köylerimizde taziye evlerimizi yapmak. Aynı zamanda bilinsin ki Kars merkezde de bir çok mahalle de taziye evi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Taziye evleri önemli Kars'ın dayanışmasında çok önemli. Çünkü bizler birbirimizin cenazesinde, düğününde eksik kalmayan bir kültüre sahibiz. İnşallah bu yüz yıllar boyu bizden sonraki nesillerde de sürer. Örnek olur, yani o taziye evleri bunun bir göstergesi, bir sembolü olur inşallah" şeklinde konuştu.

        "Türkiye'nin Ulaştırma Bakanı olmak kolay değil!"

        Türkiye'nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olmanın kolay olmadığını ifade eden AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, daha sonra özetle şunları söyledi:

        "Sayın bakanımız önemli bir bakanlığa geldi. Türkiye'de Ulaştırma Bakanı olmak kolay değil. Dünya'ya örnek olmuş projeleri yürüten bir bakanlık. Osman Gazi Köprüsü var, 3'ncü Köprü var, 3'ncü hava limanı var, Türkiye'nin oto yolları var. Bu kadar yoğunluğa rağmen Sayın bakanımız her gün Kars ile ilgili projeleri takip ediyor. Her gün görüşüyoruz bakanımızla, Haziran ayında bakan olmasına rağmen her ay Kars'tadır. Hatta bölgenin bakanlığını çok iyi bir şekilde temsil etmektedir. Geçen bayram geldiğinde de ihmal etmemiş Iğdır, Ardahan ve Kars bayramlaşmasını da beraber yapmıştır. Lojistik Merkez'in genişletilmesini yaptırdı. Yollarla ilgili Kars'ta çok yoğun bir çalışma var. BTK Demiryolu hattında yoğun bir çalışma var. Kendi bakanlığını dışında bir çok konuda önümüzdeki günlerde çok yansımalarını göreceğiz Ahmet Arslan'ın."

        27.09.2016 14:59:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler