Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halk Sağlığı Gezici Eğitim Semineri heyetinin Marmaraereğlisi ziyareti

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) – Türk Tabipleri Birliği 28. Halk Sağlığı Gezici Eğitim Semineri Heyeti'nin son durağı Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi oldu.

        Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bili Dalı Başkanı Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Sosyal, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Doç. Dr. Seval Albay ve 20 asistandan oluşan heyet, Marmaraereğlisi Belediyesi'ni ziyaret etti.

        Marmaarereğlisi'nde bir takım şirketler gurubu tarafından yapılmak istenen termik santraller hakkında bilgi alış verişi yapmak ve yerinde gözlemlemek için gelen heyeti Marmarereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Fehmi Duman ve Başkan Yardımcısı İrfan Tütün karşıladı.

        Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği'nin de bulunduğu ziyarette, ilçede yapılmak istenen termik santraller ve insan sağlığına etkileri görüşüldü. Santrallerin yapılmaması için verilen mücadele ve halkın bu konuda ki fikirleri de gündemi oluşturdu.

        Termik santral kurulmak istenen bölgelerde faaliyete olan mevcut liman ile fabrika alanında incelemelerde bulunarak, tespitler yapan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bili Dalı Başkanı Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu konuşmasında, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ı bölgesi için vermiş olduğu mücadele için tebrik ettiğini belirterek, bundan sonraki insan sağlığı adına yapacağı tüm mücadelelerde kendilerinin de gereken desteği vereceğini belirtti.

        (HLD-MEF-Y)

        28.09.2016 08:54:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler