Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Borabay Gölü 2017 turizmine hazırlanıyor

        (Fotoğraflı)

        Murat Çelik A.

        AMASYA (İHA) - Amasya'da bulunan doğa harikası olan Borabay Gölü Tabiat Parkı'nın tanıtımını yaparak turizmi canlandırıp ve bölge ekonomisine katkı sağlamak için ilgili kurum yöneticilerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

        Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriyya Nane, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

        3 Eylül 2013'te tabiat parkı ilan edilen Borabay Gölü'ne gelen ziyaretçilerin kullanımı için bungalov ve ahşap köşk ev tahsis edilerek hizmete sunulduğu, yıldırım düşme tehlikelerine karşı üç adet paratoner, kır lokantası, kamp, piknik alanları, doğa yürüyüşü parkuru, korkulukları, yönlendirme tabelaları, su, kanalizasyon, elektrik ve aydınlatma işlemleri sorunlarının çözüldüğü, ayrıca 2016 yılı itibariyle kameralı ses sistemi ile uyarı, takip ve kayıt sistemine geçildiği belirtilirken yapılan değerlendirmede tespit edilen eksikliklerin kurumlarca birliktelik içinde giderilmesinin kararlaştırıldığı açıklandı.

        Borabay Tabiat Parkı'nın 1 Nisan 2017'den itibaren turizm fuarlarında tanıtımının yapılması kararlaştırıldı.

        (MÇ-SLH-Y)

        28.09.2016 09:11:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler