Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birecik Belediyesi'nde 15 Temmuz Sergisi

        - Fotoğraf sergisini gezenler o geceyi tekrar yaşadı

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - 15 Temmuz gecesi tankların üzerine çıkıp, namlulara kendilerini siper ederek darbeyi engelleyen demokrasi kahramanlarının fotoğrafları, Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Belediyesi girişinde sergilendi.

        O gece yaşananları hafızalarda canlı tutmak ve vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri bir kez daha anmak amacıyla "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi" düzenlendi. Birecik Belediyesi hizmet binası girişinde açılan sergide, kanlı gecede yaşanan olayları anlatan fotoğraf kareleri yer aldı. Sergiyi gezerken demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen o geceyi adeta tekrar yaşayan Birecikliler, demokrasi kahramanlarının darbecilere karşı verdiği amansız mücadeleye bir kez daha tanıklık etti.

        Öğrencilerden duygu seli

        Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Kaynarpınar, 11 Temmuz İlkokulu, 20 Nisan İmam Hatip Ortaokulu ve Ali Karaata Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Ali Karaata Anadolu Lisesi Müdürü Tayfun Çelebi tarafından oluşturulan oratoryo ekibi 15 Temmuz konulu şiiri seslendirdi.

        "Şehit ve gazilerimize şükran borçluyuz"

        Programda konuşan Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, öğrencilerin okuduğu hissiyat dolu şiirlerin üzerine bir şey söylemenin pek de mümkün olmadığını ifade etti.

        Türkiye'nin 15 Temmuz'da çok kötü bir gece geçirdiğini belirten Pınarbaşı, "O gece ülkemiz üzerine büyük bir karanlık çökmüştü. O karanlık önce Allah'ın izniyle, sonra bu şanlı ve şerefli halkımızın dik duruşu, polisimizin, istisnalar hariç askerlerimizin bu millete sahip çıkışıyla aydınlığa dönüştü. Milletimiz, tek vücut oldu ve bu vatanın asla bölünmeyeceğini tüm dünyaya gösterdi" dedi.

        Darbe girişimi gecesi vatan uğruna can veren 241 şehit ile 2 binin üzerindeki gaziye şükran borçlu olduklarını ifade eden Pınarbaşı, "İnşallah bir daha Türkiye'nin başına böyle kötü olaylar gelmez" diye konuştu.

        Halkın bundan sonra da huzuruna, demokrasisine, bayrağına, ezanına her birlikte sahip çıkacağına inandığını dile getiren Pınarbaşı, konuşmanın sonunda, programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

        (ŞİSD-Y)

        28.09.2016 10:02:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler