Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Körfez'de ilk saat kulesi tamamlandı

        (Fotoğraflı)

        KOCAELİ (İHA) - Körfez'deki görselliği artırmak ve estetik mimariyi geliştirmek amacıyla başlatılan her mahalleye saat kulelerinin ilki Yeniyalı mahallesinde tamamladı.

        Körfez Belediyesi tarafından ilki Yeniyalı mahallesinde yapılan saat kulesinin mantolama işlemini de gerçekleştirildi. 10 metre yüksekliğindeki saat, Selçuklu mimarisinden oluşuyor. Selçuklu mimarisi tekniklerinin ve sanat çizgisinin izlerini taşıyacak olan saatin üzerinde ise dört yönde zamanın simgesi saatler yer alıyor. Son olarak eserin üst noktası ise külahla tamamlandı.

        Dört tarafı saatten oluşan kule, her türlü hava koşullarına uygun bir şekilde tasarlandı. Zaman ayarlı olan saat sistemi uzun süreli elektrik kesintilerinden de etkilenmeyecek. Saat kulesinin yapımını tamamlayarak Yeniyalı Mahallesine ayrı bir hava katan Körfez Belediyesi, saat kulesinin çevre düzenleme çalışmalarına da büyük önem veriyor. Saat kulesinin çevre düzenleme çalışmalarına başlayan belediye ekipleri, zemini temizleyerek kaplama beton ile hürrem taşı döşeyecek. Daha sonra yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla saat kulesinin çevresi modern bir görünüme kavuşacak.

        (GY-Y)

        28.09.2016 12:24:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler