Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bigadiç'te Rahvan atlar yarışlara hazırlanıyor

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Işıklar mahallesinde asil yürüyüşleriyle dünyaya ün salan Rahvan atları yarışlara hazırlanıyor.

        Bigadiç'in Işıklar mahallesinde rahvan at sahipleri, çevre illerde düzenlenecek at yarışlarına hazırlanıyor. Bigadiç Belediyesi tarafından rahvan atlarına özel olarak yapılan sahada antremanlar günlük olarak gerçekleştiriliyor. Rahvan at yarışlarına hazırlanan ve Bigadiç Işıklar mahallesinde ikamet eden 72 yaşındaki Bayram Baytekin 30 yıldır atçı olduğunu ve yaşının ilerlemesine rağmen yarışlara sağlığının elverdiği güne kadar devam edeceğini söyledi.

        Baytekin yaptığı açıklamada, "Ben 30 yıllık atçıyım, 72 yaşındayım. Sağlığım elverdiği yere kadar at sporuna devam edeceğim. Çevre il ve ilçelerde yapılan tüm rahvan at yarışlarına gidiyorum. Ekim ayının ilk haftalarında Ödemiş Çayda gerçekleşecek olan yarışlara hazırlanıyoruz. Köyümüzde rahvan atlarına gün geçtikçe ilgi artmaya başladı. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu'ya bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim" dedi.

        Yaklaşık 4 yıldır atlar ile uğraşan 32 yaşında Deniz Tetik ise, "Yaklaşık 4 yıldır atlar ile uğraş vermekteyim. Rahvan at yetiştiriciliği bizim geleneksel ata sporlarımızdan ve yaşatılması gereken, destek verilmesi gereken spor dallarımızdan bir tanesi. Osmanlı devletimizden itibaren rahvan at yetiştiriciliğine çok önem verildiğini biliyoruz. Bigadiç Belediye başkanımız İsmail Avcu göreve geldiğinden bu yana ilçemizde rahvan at yarışları geleneksel hale gelmiştir. Bizlere rahvan at yarışlarının yapılabilmesi için tam donanımlı hipodrom sahası yapmıştır. Bizlere verdiği büyük destekten dolayı Belediye Başkanımız İsmail Avcu'ya teşekkür ederim" dedi.

        (TS-MA)

        28.09.2016 13:56:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler