Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oba Kız Öğrenci Yurdu'nda kayıtlar devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Alanya Belediyesi Oba Kız Öğrenci Yurdu'nda kayıtlar devam ediyor.

        Kırsal bölgede yaşayan ve ulaşım sıkıntısı çeken kız öğrencilerin barınma sorununu çözmek amacıyla 8 Ekim 2015'te temeli atılan Oba Kız Öğrenci Yurdu inşaatı tamamlandı. Zeminle birlikte 4 kattan oluşan bina, Alanya'ya okumak için gelecek orta öğretim(lise) öğrencilerinin barınma sorununa çözüm olacak. Oba Mahallesi Maki Sokak'taki belediye hizmet alanına yapılan yurt, 2016-2017 eğitim sezonuyla birlikte hizmete açıldı. 68 mahalledeki kız öğrencilere hizmet etmesi beklenen yurtta kayıt işlemleri devam ediyor.

        Öğrenciler için herşey düşünüldü

        Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in de yakından takip ettiği kız öğrenci yurdu, öğrenciler için her şey düşünülerek inşa edildi. Yurt, merkeze uzak mahallelerdeki ortaöğretim (lise) dengindeki kız öğrencilerin sadece barınma sorununa değil, güvenliğinden sağlığına, ulaşımından yemeğine kadar her şey düşünülerek hizmete sokuldu. Alanya Belediyesi Oba Kız Öğrenci Yurdu, kapasiteye göre dizayn edilen etüt ders çalışma odası, 24 saat sıcak su, ısınma, yemek, bilgisayar odası, spor salonları, güvenlik ve ücretsiz okul servisi gibi öğrencilerin bütün sorunlarına hitap eden birçok özelliğiyle dikkat çekiyor. Ayrıca yurt içinde engelli öğrenciler için özel tasarlanan odalar da mevcut.

        Kayıtlar devam ediyor

        160 kişilik kapasitesiyle yeni eğitim-öğretim dönemine başlayan Alanya Belediyesi Oba Kız Öğrenci Yurdu'nda kayıt işlemleri devam ediyor. 160 kişilik kapasite, talebe göre arttırılabilecek. Yurt imkânlarından faydalanmak isteyen öğrenci ve velileri, Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilecekler.

        (SÇ-SÇ-Y)

        28.09.2016 14:19:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler