Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜGVA Halep'teki saldırıyı protesto etti

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bingöl Yükseköğrenim Koordinatörlüğü, Halep'te sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı basın açıklaması yaparak protesto etti.

        Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde bir araya gelen öğrenci ve vakıf temsilcileri, Suriye'nin Halep şehrinde yapılan saldırıları 'Dün Halepçe, bugün Halep' pankartı açarak protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan TÜGVA Yüksek Öğrenim Koordinatörlüğü Üniversite Temsilcisi Yusuf Ölçün, İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini belirterek, Suriye'de her gün insanlık dramı yaşandığını söyledi. Ölçün, "Halep'e yapılan son bombardımanda çoğu çocuk ve kadın 500'ü aşkın sivil katledilirken kendisini muasır medeniyet olarak gören ülkelerin ve onların hükümranlığını koruyan birliklerin sessizliği, Müslüman ölümleri üzerinden yeni bir sömürü imparatorluğu kurulmasının planlandığına işaret etmektedir. Bizler, Müslümanlar olarak masum insanların ölümlerini ırk, din ve mezhep ayrımı gütmeden eşit görmekteyiz. Ölümlerin mukayesesi yapılmaz ancak dünyanın bir ucundaki Amerika'da öldürülen 5 kişi ile savunmasız halde bombardıman altında katledilen, çoğu çocuk ve kadın 500 kişinin ölümünün dünya kamuoyunda edindikleri yer hepimizin malumudur. Gösterdiğimiz bu hassasiyeti diğer milletlerden de insanlık namına beklemekteyiz. Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı olduğu bir uluslararası hukuk sistemini ve onun iki yüzlü araçlarını reddediyoruz" dedi.

        Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

        (YA-MP-Y)

        28.09.2016 15:03:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler