Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Korkuteli'nde sertifikalı tohum satışlarına başladı

        (Fotoğraflı)

        Adem Durmaz

        ANTALYA (İHA)- Antalya'nın Korkuteli Ziraat Odası Başkanlığı, sertifikalı tohum satışlarına başladı.

        Korkuteli Ziraat odası Başkanlığı sertifikalı tohum satışlarına başladı. Çiftçilere sertifikalı tohum kullanmaları konusunda uyarıda bulunan Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, çiftçilerin yeni ekim hazırlıklarına başladıklarını belirterek, çiftçilerin yeni ekim döneminde sertifikalı tohum kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.

        Oda olarak Sladoran arpa tohumu, Tarım 92 arpa, Kızıltan buğday, Bezostaja buğday ve Çeşit 1252 Buğday satışlarının devam ettiğini belirten Büyükçetin, "Çiftçilerimizin birçoğu yıllardır aynı tohum üzerinden ekim yapıyorlar. Buda yüksek verimi ve kaliteyi düşürüyor. Bu açıdan sertifikalı tohum ekmeleri halinde daha kaliteli ve yüksek verim elde edebilirler. Bir dekar araziye çiftçi kendi tohumundan 26-27 kiloya kadar ekim yapılırken, sertifikalı hububat tohumluktan 20-22 kilo ekilmektedir" dedi.

        Çiftçinin yeni ekime başlamadan önce mutlaka Ziraat Odası Mühendisleriyle fikir alış verişinde bulunmaları gerektiğini vurgulayan Büyükçetin, "Çiftçimiz ekim yapmadan önce mutlaka ziraat odamıza uğrayarak ziraat mühendislerimizden ekim hakkında gerekli bilgi alabilirler. Çiftçilerimizin hangi tarlaya hangi tohumu, dekar başına kaç kilo tohum atılması gerektiğini ve hangi derinlikte ekilmesi gerektiği konularına bilgi alabilirler" diye konuştu.

        (AD-Y)

        28.09.2016 15:20:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler