Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak'ta hayvan hırsızları köylüyü ayağa kaldırdı

        (Fotoğraflı)

        Bayram Keleş

        UŞAK (İHA) - Uşak merkeze bağlı Kaşbelen Köyü'nde dün gece sıcak saatler yaşandı.Köy merkezinden geçen kamyonet ve onu anons yaparak ve siren çalarak takip eden jandarma ekipleri köy sakinlerini ayaklandırdı.

        Olay dün akşam 21:00 sularında meydana geldi. Jandarma ekipleri Karaağaç Köyü-Uşak Üniversitesi arasında devriye attığı esnada karşısına gelen kamyonetten şüphelendi ve durması için anons yaptı. Jandarma ekipleri anonsu dikkate almayarak kaçan kamyonetin peşine takıldı.Kamyonet sürücüsü kaçarken Kaşbelen Köyü'ne girdi. Hareketliliği gören köy sakinleri araçlarına binerek kovalamacaya katıldı.Yaklaşık 1 saat süren kovalamaca jandarma ve köy sakinlerinin çabasıyla Kaşbelen Köyü-Cuhadarlar Köyü arasında bulunan KaraTarla-Çimenli Mevkiisin de sona erdi. Tarla yolunda toprağa saplanan araçtan çıkan kişiler gecenin karanlığından faydalanarak ormanlık alanda izlerini kaybettirdi.

        Sahipsiz kalan kamyonetin kasasında inceleme yapan jandarma ekipleri keçileri görünce olayın hayvan hırsızlığı olduğu ortaya çıktı. Akşam saatlerinde jandarmaya "keçilerim kaçırıldı" diye ihbarda bulunan Uşak Merkez Kayaağıl Köyü'nden İsa Kozak'da olay yerine geldi. İsa Kozak kamyonetin kasasına çıkıp keçilerini teşhis etti.

        Konuyla ilgili Gazetemiz Egede Yenigün'e açıklama yapan İsa Kozak;"Koyunları İtecik Tepesi civarlarında otlatırken sürünün azaldığını fark ettim.Babamla ağabeyime haber verdim.İtecik Tepesi civarında ve Çınarcık Köyü derelerini aradık ama sürünün kaybolan kısmını bulamayınca jandarmayı aradım. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ile birlikte civarda arama yaptık ama herhangi bir sonuç elde edemedik. Akşam saatlerinde arkadaşımın karşımızda kamyona keçi yüklüyorlar demesiyle tekrar bir umut aramaya başladık. Karaağaç köyünden Uşak üniversitesi istikametinde ilerlerken Jandarma ekiplerini peşine takan kamyoneti gördük. Kovalamaca Kaşbelen Köyü'nün dağlarına kadar sürdü çok şükür bulduk.Jandarma ekipleri ve Kaşbelen (Mende)Köyü halkından Allah razı olsun onlar sayesinde keçilerimizi bulduk"dedi.

        Kaşbelen Köyü Muhtarı Hasan Acar; "Yatsı namazından çıkmıştık. Köy kıraathanesinde çay içmeye oturmuştuk. Bir anda siren sesleri köy meydanında çalmaya başladı. Ne olduğunu anlamak için arabaya bindik takip etmeye başladık. Bir saate yakın takip ettik. Dağ yolu tek arabalık önünü kesemedik.Yanlış yola girdiler araç tarlaya battı.Yaya olarak kaçmaya başladılar.Gece olmasından dolayı izlerini kaybettirdiler" dedi.

        Kovalamaca esnasında Kaşbelen köyü içerisinde park halinde bulunan araca çarpan hırsızlar maddi hasara neden oldu. Olay yerine gelen Jandarma trafik ekipleri aracın fotoğraflarını çekip zabıt tutuldu.İlerleyen saatlerde Jandarma olay yeri inceleme ekipleri kamyoneti incelediler. Olay yeri inceleme ekiplerinin işini bitirdikten sonra araç Kaşbelen Köyü meydanına getirildi. Keçiler burada sahibi İsa Kozak'a teslim edildi. Daha sonra araç çekici ile otoparka kaldırıldı.

        (BK-MB-Y)

        28.09.2016 15:25:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler