Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Enver Zencirci

        Kamera : Enver Zencirci

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısını Viranşehir Ziraat Odası Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

        Toplantıya Diyarbakır ve Mardin İlçe Ziraat Odası Başkanları da katılırken, çiftçilerin yaşadığı sıkıntı ve sorunların genel merkeze bildirileceği belirtildi.

        Viranşehir Ziraat Odası Başkanlığı Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya ,TZOB yönetim kurulu üyesi Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, Şanlıurfa Zıraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu,Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Akçakale Ziraat Odası Başkanı Hamdi Yılmaz,Birecik Ziraat Odası Başkanı Abdulcelil Arıcı, Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu, Suruç Ziraat Odası Başkanı Ayhan Kılıç, Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, Halfeti Ziraat Odası Başkanı Hasari Baysöz, Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin, Sur Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir, Bismil Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan, Mazidağ Ziraat Odası Başkanı Feyzi Şan,Nusaybin Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Doğru, Midyat Ziraat Odası Başkanı Mehmet Beşir Evsen, Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler, Ömerli Ziraat Odası Başkanı Fahri Eldemir ve Mazidağ Ziraat odası Başkanı Feyzi Şan katıldı.

        Toplantının açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, toplantıda çiftçilerin yaşadığı sıkıntı ve sorunları genel merkeze bildireceklerini belirterek, en büyük sıkıntının elektrik sorunu olduğunu söyledi.

        Elektrik sıkıntısı nedeniyle Bakanların Şanlıurfa'da yaptığı toplantıda 2018 yılına kadar dönüm başı kararının uygulanmadığı belirten Eyyüpoğlu, firmanın sadece 2016 yılı için dönüm başı alacağını ve bununda büyük bir sorun olduğunu dile getirdi.

        Bazı firmaların kestiği sahte faturalardan dolayı çiftçilerin çok mağdur edildiğini ifade eden Eyyüpoğlu, yaşanan bütün sıkıntıları genel merkeze taşıyacaklarını kaydetti.

        Daha sonra konuşan TZOB yönetim kurulu üyesi Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, bölgede ve özelde Şanlıurfa olmak üzere neredeyse Türkiye'nin yüzde 35-40 civarında pamuk ürettiğine dikkat çekerek, tarım girdileri olarak bu bölgeye ve Türkiye Ekonomisine büyük bir katkı sağladığını söyledi. Bölge ve Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağlayan Çiftçilerin hakkını ödeyemediklerini ifade eden Delil," Dolayısıyla bu çiftçilerimizin,emeğine,alın terine göz nuru gibi sahip çıkmamız gerekiyor" Dedi.

        Çiftçilerin özelikle pamuk üretiminde elektrikten kaynaklı sıkıntılardan dolayı çok mağdur edildiğini sözlerine ekleyen Delil,hem fiyatlar yüksek, hem de elektrik kesintileri ile karşı karşıya olduklarını kaydederek, sorunları genel merkeze ileteceklerini söyledi.

        Yapılan konuşmaların ardından Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, çiftçilere katkılarından dolayı TZOB yönetim kurulu üyesi Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil'e teşekkür plaketi takdim etti.Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

        (EZ-BRN-Y)

        28.09.2016 15:27:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler