Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Okul Servis şoförlerine eğitim

        (Fotoğraflı)

        Adem Durmaz

        ANTALYA (İHA)- Antalya'nın Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçede faaliyet gösteren Okul servis şoförlerine eğitim verildi.

        Korkuteli Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Emniyet Müdürlüğü Trafik büro Amirliğinden Polis Memuru Mustafa Kural ve Korkuteli Devlet Hastanesi doktorlarından Barış Danışman tarafından ilk yardım eğitimi verildi. Polis Memuru Mustafa Kural, "Aracınızda birden fazla can taşıyorsunuz, bunun bilincinde ve sorumluluğunda hareket ediniz. Trafik kazalarına baktığımızda daha çok insan unsurlu olduğunu görüyoruz, bu kazalar nedeniyle birçok can ve mal kaybına uğruyoruz. Trafikte daima saygılı ve seviyeli olmak lazımdır. Herkes kendi aracının Trafik Polisi olmalıdır. Amacımız okul servis araçlarının ve şoförlerinin kurallara uymalarını sağlamak, öğrencilerin okul ve evlerine güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlamaktır" dedi.

        Korkuteli Devlet Hastanesi doktorlarından Barış Danışman ise ilk yardım eğitimi verdi. Danışman, "Kaza esnasında yaralı bir kimseyi kımıldatmayın, 112'i arayın. Emin değilseniz, tahmin yürütmeyin. Trafik kazası, iş kazası, kalp krizi, nefes alamama, kanamalı yaralanmalar, zehirlenmeler, intihar, yangın ve doğal afetler gibi durumlarda 112'yi arayın."

        Ayrıca seminerde, Hız ihlalleri, takip mesafesi, durma, duraklama ve park etme, yolcu indirme-bindirme ve kuralları, emniyet kemeri kullanımı, geçme ve geçilme kuralları, şerit izleme ve şerit değiştirme kuralları gibi konularda da bilgiler verildi.

        (AD-SÇ-Y)

        28.09.2016 15:33:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler