Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Banaz ilçesindeki TEDES konusu

        (Fotoğraflı)

        Ertunç Öztürk

        UŞAK (İHA) - Uşak'ın Banaz ilçesinde TEDES sistemini kuran ve Abalıoğlu Holding'in iştiraki Açık Kart firmasının FETÖ mensubu olduğu yönündeki habere tekzip geldi.

        Açık Kart Teknolojileri ve Ödeme Sistemleri Sanayi ve Tic. A.Ş. yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, 24 Eylül 2016 tarihli ulusal bir gazetede holdingin ve şirketinin FETÖ ile ilişkilendirildiği izlenimi veren tamamıyla asılsız ve yanlış bir haber yayınlandığı vurgulandı. Açıklamada, yanlış haberle ilgili gazete yönetimiyle de temasa geçildiği ve tekzip gönderildiği bilgisi verildi.

        Banaz'da 2015 yılında TEDES sistemi ihale edildi. Yapılan ihaleyi Abalıoğlu Holding'in bir iştiraki olan Açık Kart şirketi kazanarak sistemi kurdu. 24 Eylül 2016 tarihli Ulusal bir gazetede yapılan haberde ise bu şirketin FETÖ'cü olduğu ve ihaleyi FETÖ'cülerin yardımıyla aldığı iddia edildi. Ancak şirket yetkilileri yaptıkları açıklamada, bahse konu yapıyla şirketlerinin bir ilişkilerinin olmadığını bildirdi. Ulusal gazeteye gönderilen tekzip metni aynı gazetenin internet sitesinde de yayınlandı. Aynı gazetenin internet sitesinde yer verdiği tekzip şu şekilde;

        "FETÖ ile bağımız yok."

        "FETÖ ile beraberliğin menfaat beklentisi ile cazip görüldüğü geçmişteki uzun dönemlerde bile bu oluşumun ülkemize, Cumhuriyetimize zararlı olduğu bilinci ile en küçük bir yaklaşımımız olmamıştır. FETÖ terör örgütünün gerek şirketimiz gerekse ülkemizin güzide kuruluşlarından biri olan Abalıoğlu Holding ile ilişkilendirilerek haberde yer veriliyor olmasının, bugüne kadar her daim her ortamda kesin bir dille kınadığımız ve ne geçmişimizde ne de bugün uzaktan yakından en ufak bir bağımızın dahi olmadığı adı geçen terör örgütüyle anılmamızın bizleri büyük bir üzüntü içinde bıraktığını bilmenizi isteriz."

        Şirket yönetimi tarafından yapılan açıklamanın devamında şunlar belirtildi; "Ülkemiz trafik kazalarının fazlalığı açısından gelişmiş ülkelere nazaran oldukça üst sıralarda yer almaktadır. Her yıl ölümlü, yaralanmalı kazalar sonucunda çok sayıda insanımız kaybedilmektedir. Bunun önüne geçmek amacıyla devletimizin çağdaş bir yöntem olarak gördüğü ve gerekli düzenlemeleri yaparak uygulamaya koyduğu TEDES Trafik Elektronik Denetleme Sistemi aşırı hız nedeniyle oluşan trafik kazalarını, ölümleri, yaralanmaları ve maddi kayıpları azaltmaktadır. Maddi hasarların azalması sayesinde ekonomik kayıplar da azalmaktadır. Sürücülerin trafik kurallarına uymamaları nedeniyle kesilen cezalar üzerinden yapılan tartışmalar ülkemizin ve devletimizin bu kazanımlarını yok saymaktadır." Denildi.

        (EÖ-MB-Y)

        29.09.2016 09:19:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler