Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmet Akyürek'ten Ceylanpınar'a ziyaret

        (Fotoğraflı)

        Uğur Kuş

        ŞANLIURFA (İHA) - Bazı temaslarda bulunmak üzere Ceylanpınar'a gelen Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'yı makamında ziyaret etti.

        Ak Parti İlçe Başkanlığına gelen Akyürek, vatandaşların sorunlarını dinleyerek, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlattı.

        Akyürek, "Darbe girişimi sizlerin sayesinde engellendi. Eğer bugün burada oturabiliyorsak bu sizlerin sayesindedir. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

        İŞKUR alımlarına da değinen Akyürek, Ceylanpınar ve Viranşehir'e son İŞKUR alımları için az sayıda kontenjan ayırdıklarını belirtti. Kontenjanın arttırılması için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Akyürek, istihdamın arttırılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

        Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ise İŞKUR konusunun büyük bir sıkıntı olduğunu ifade etti. Milli Eğitim alımları için ilçeye 54 kontenjanın verildiğini hatırlatan Atilla, "İlçede 94 okul var ve bir okula bir İŞKUR elemanı bile düşmüyor. Kaldı ki bazı okulları iki kişiyle bile temizlemek çok zor. Okullar bizim için çok önemli. Okulların temizliği bizim için çok önemli. Oralarda çocuklarımız okuyor. Geçtiğimiz yıl İŞKUR alımında sayı daha fazlaydı. Bu yıl sayıyı azaltmışlar. Sayının azalmasının asıl nedeni de terör belasıdır. Ülke ekonomisi sıkıntıya girince devlet mecburen ekonomik tasarrufa geçti. Terör istihdam olup iş sahibi olacak insanların parasını cebinden almış oldu. Teröre harcanan her para hepimizin cebinden gidiyor. Terör olmasıydı teröre giden para bize hizmet olarak dönmüş olacaktı" şeklinde konuştu.

        Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Güntekin de ilçenin sorunlarını Akyürek'e aktaracaklarını ve hayırlı neticeler beklediklerini dile getirdi.

        İlçe teşkilatı ziyaretinin ardından Akyürek, önce İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Uzun'u ardından da İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe'yi ziyaret etti.

        Kaymakamlık ziyaretinin ardından Akyürek ve beraberindeki heyet İmam Hatip Lisesi'ne geçerek burada öğrencilere kitap hediye etti. Akyürek, öğretmenlerle de sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. Daha sonra TİGEM Müdürü Bayram Maviş ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Erol Duyar'ı da ziyaret eden Akyürek temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.

        (UK-BRN-Y)

        29.09.2016 09:37:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler