Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İncirliovalı yaşlılar tarihe yolculuk yapıyor

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen "İkinci Baharda Tarihe Yolculuk Projesiyle ilçedeki 65 yaş ve üstü yaşlılar tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmeye devam ediyor.

        Park İncirliova Sosyal Tesislerinde, Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin de katıldığı kahvaltıda bir araya gelen yaşlılar, daha sonra sırasıyla Nysa Antik Kenti, Yörük Ali Efe Müzesi, Aydın Merkez Arkeoloji Müzesi'ne rehber gözetiminde ziyaret ediyor.

        Hayata geçirilen projeye ilişkin kısa bir açıklamada bulunan Başkan Kale; "İlçemizdeki yaşlı vatandaşlarımızla bir araya gelmek, onlara ilimizin tarihi ve turistik yerlerini görmelerini sağlamak ve hayatlarında güzel bir hatıra bırakmak adına başlattığımız projemiz kapsamında bugüne kadar 6 tur düzenlemiştik. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı yaşlı vatandaşlarımız olumsuz etkileniyordu. Bizler de bu gezilerimize kısa bir süreliğine ara vermiştik. Bugün de Hürriyet Mahallemizdeki yaşlı vatandaşlarımızla birlikte gezilerimizi tekrar başlattık. Hedefimiz ilçemiz genelindeki yaklaşık 4 bin 500 yaşlı vatandaşımıza ulaşıp onları bu gezilerle birlikte tarihi ve turistik yerlerimizi görmelerini sağlamaktır. Böylece, onların hayatlarında güzel bir hatıra bırakmış olacağız" dedi.

        Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün de çeşitli katkılar sağladığı gezilere katılan vatandaşlar, Belediye Başkanı Gürşat Kale'ye teşekkür ederek hatıra fotoğrafı da çektirdi.

        (MB-Y)

        29.09.2016 12:31:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler