Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her ay 600 su kuyusu onarılıyor

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, halkın daha sağlıklı suya erişimini sağlamak için her ay 600'e yakın su kuyusunda meydana gelen arızalara hızlı bir şekilde müdahale ederek onarıyor.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanlığı'na bağlı Su Kuyuları ve Pompalar Şube Müdürlüğü ekipleri, su kuyularında meydana gelen arızalara hızlı bir şekilde müdahale ediyor. Su Kuyuları ve Pompalar Şube Müdürü Mehmet Gayır, halkın sağlıklı suya ulaşmasının sağlamak için çalıştıklarını belirterek, 17 ilçede, 2000 kırsal mahalle ve mezranın su kuyularının arıza bakım ve onarımını yaptıklarını, halihazırda 1000 adet su kuyusu abonelerinin bulunduğunu söyledi. Gayır, müdürlük bünyesinde elektrikçiler ve mekanikçiler olmak üzere iki grup halinde çalıştıklarını söyleyerek, "Arıza halinde önce elektrikçi personelimiz elektrik panolarına bakarlar. Gerekli kontrolleri yaparlar. Sorunu tespit ederler. Sorun elektrikten kaynaklanmıyorsa mekanik ekipteki personelimiz gerekli müdahalede bulunurlar. Kuyunun derinliğine göre pompayı çıkarır ve bakım-onarımını gerçekleştirerek arızayı giderirler" dedi.

        Gayır, Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne ya da ilgili müdürlük ve şefliklere başvuru yapılması halinde su kuyularındaki sorunu en geç 48 saat içerisinde çözdüklerini belirterek, şöyle konuştu:

        "Sorunlara daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde müdahalede bulunmak için birimimizi Merkez, 1. Bölge ve 2. Bölge olarak üç bölgeye ayırdık. Birimlerimize gelen şikayetler doğrultusunda hızlı bir şekilde harekete geçiyoruz. Kent merkezine en uzak noktadaki sorunu, örneğin Kulp'un en ücra noktasında meydana gelen sorunu 48 saat içerisinde çözüyoruz. Gelen tüm şikayetlere ve arıza-bakım-onarım çalışmalarımıza günlük ve haftalık raporlarımızda yer veriyoruz."

        "Aylık 500-600 arızaya müdahale ediliyor"

        Yaşadıkları en önemli sorunun elektrik dalgalanmaları olduğuna dikkat çeken Gayır, "Elektrik dalgalanmaları motorların yanmasına neden oluyor. Daha çok elektrik arızaları ile boğuşuyoruz. Bunun yanında halkımız elektrik kesintisi olduğunda bize başvurmak yerine kendileri panoya müdahalede bulunuyor. Bu da sorunun büyümesine neden oluyor. Her ay ortalama 500-600 elektrik ve mekanik arızaya müdahalede bulunuyoruz" diye konuştu.

        Halkın su kuyularına sahip çıkmasını isteyen Gayır, elektrik dalgalanmaları dışında yaşanan sorunlar karşısında hem mahalle sakinlerini hem de muhtarları duyarlı olmaya çağırdı.

        (İHA-MP-Y)

        29.09.2016 15:34:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler