Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atay Uslu, tünel ve yol çalışmalarını inceledi

        (Fotoğraflı)

        Suat Metin

        ANTALYA (İHA) - Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kemer-Kumluca arasındaki Alacasu-Phaselis Tünel çalışmasını yerinde inceledi. Gece vardiyasında çalışan işçilerle sohbet edip çay içen Uslu, bölünmüş yol ve tünel çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.

        Batı Antalya'da devam eden yol ve tünel çalışmalarını yerinde inceleyen Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, gece vardiyasında çalışan işçilerle bir araya geldi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Atay Uslu, hedeflerinin Antalya'dan Kaş'ın Kalkan Mahallesi'ne kadar bölünmüş yola ulaşmak olduğunu ifade ederek, "Kemer - Kumluca arasındaki,1300 m'lik Alacasu-Phaselis Tüneli çalışmalarında 1000 m'ye ulaşıldı. Çift tünellerin hem girişlerinde hem de çıkışlarında 24 saat esasıyla çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Tekirova-Kumluca Bölünmüş yol çalışmaları ihalesi tamamlandı. İlgili firma şantiyesini kurup çalışmalara başladı. Çalışmaların tamamlanması ile Antalya-Kumluca-Finike arası tamamıyla bölünmüş yol olacaktır. Batı Akdeniz sahil yolu kapsamında çalışmalar devam ediyor. Finike, Demre arasını tünelle geçerek Finike-Kaş-Kalkan yolunda proje çalışmalarında sona gelindi. İnşallah kısa sürede yatırım programına alınacak ve ilk kazmayı vuracağız" dedi.

        Turizm ve tarım sektörünün işi kolaylaşacak

        Kalkan ve Fethiye arasındaki yol çalışması yatırım programına alındığını belirten Atay Uslu, kesintisiz bir yol güzergahının ülkeye önemli bir katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Antalya ve Muğla'nın yaklaşık 20 milyon turist ağırladığına dikkat çeken Uslu, "Antalya ve Muğla destinasyonların birbirine bağlanması geceleme sürelerini arttıracaktır. Turizme, tarıma ve ticarete önemli bir ivme katacaktır. Aynı güzergah sebze ve meyve havzası olan Batı Antalya'nın ürünlerinin pazara ulaşımını kolaylaştıracaktır. Ulaştırma Bakanlığı döneminden başlayarak bu güne kadar her zaman Antalya'mıza özel ilgi gösteren Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a özellikle teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

        (SM)

        29.09.2016 16:46:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler