Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cizre'de engellilerden 'Engelli rampası' talebi

        (Fotoğraflı)

        Abidin Yel

        ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde bazı resmi kurum ve odalarda engelli rampası bulunmaması, merdiven çıkmakta zorlanan yaşlılar ile engelli vatandaşlara güç anlar yaşatıyor.

        Cizre'de bazı resmi kurum ve odalarda "Engelli rampasının" olmaması engelli ve yaşlı vatandaşlara güç anlar yaşatıyor. İlçedeki resmi kurum ve odalara gidip işlem yapmak ve bu kurumlarda yapılan organizasyon ve davetlere iştirak etmek isteyen ancak engelli rampasının olmamasından dolayı merdivenleri çıkamayan engelli vatandaşlar duyarlı vatandaşların yardımı ile merdivenleri taşınarak aşıyorlar. İlçede Öğretmenevi ve Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere birçok kurum, oda ve dernekte engelli rampası bulunmuyor.

        Engelli rampası bizi rahatlatır

        Resmi Kurum, oda ve dernek binalarına yapılacak olan rampaların kendilerini rahatlatacağını belirten Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, "Bazı yerlerde yüksek duvar ve çok basamaklı dik merdivenlerle karşılaştığımızda zor anla yaşıyor ve gittiğimiz bu yerlerden geri dönmek zorunda kalıyoruz. Bunun yanında kaldırımlardaki engelli rampasının girişine gelişi güzel park edilen araçlardan dolayı yoğun araç trafiğinin olduğu yolda yürümemiz gerekiyor. Bu duruma yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz" dedi.

        Ölmez, "Öğretmen Evi ve Ticaret Sanayi Odası gibi bazı kurumlarda yapılan organizasyon ve davetlerde engelli rampası veya asansör olmadığı için bazen katılamıyor bazen de duyarlı vatandaşların sayesinde bu tür engelleri taşınarak aşabiliyoruz. Ancak engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak olan engelli rampasının bütün kurum, oda ve dernek binalarında olması engelliler ve yaşlılar açısından büyük bir önem taşıyor. Bu anlamda ilgili yetkili, kurum müdürleri, oda temsilcileri, dernek başkanları ve iş adamlarından engelli taleplerine kulak verilerek, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

        (AY-MP-Y9

        29.09.2016 16:52:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler