Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Oğuzeli Festivali iptal edildi

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Oğuzeli İlçe Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 1-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladıkları "Kültür, Sanat, Nar ve Yöresel Kurutmalık Festivali"ni Fırat Kalkanı Operasyonu başta olmak üzere son dönemde yaşanan terör olayları ve şehitlerin yası nedeniyle ileri bir tarihe ertelediklerini açıkladı.

        Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, geleneksel hale getirdikleri "Kültür, Sanat, Nar ve Yöresel Kurutmalık Festivalini" ülke genelinde ve özellikle bölgede yaşanan son gelişmeler nedeniyle tarihi bilahare belirlenmek üzere ertelediklerini belirtti.

        Kılıç, ülke olarak hassas bir süreçten geçildiğini ve büyük acılar yaşandığını belirterek, "İlçemizde geçmiş dönemlerde de yapılmış olan bu festivali biz göreve geldikten sonra da devam ettirdik. Bu yıl gerçekleştirmeyi düşündüğümüz festivalin hazırlıklarına da aylar öncesinden başlanmıştı. Ancak, son dönemde ülkemiz sınırları içinde ve dışında önemli gelişmeler yaşanmakta. Terörle hayati bir mücadele içerisindeyiz. Şehit ve gazilerimiz var. İçinde bulunduğumuz bu durumu, parti yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz ve ilçemizin ileri gelenleriyle istişare ettik. İstişarelerimiz sonucu ülkemizde bu kadar büyük acılar yaşanırken festival yapmanın doğru olmayacağı kanaatine vardık. Bu sebeple, 1-2 Ekim 2016 tarihleri arasında Mustafa Yıldızdoğan, Gül Ahmet Yiğit, Şafak Sönmez, Aylin Dinçer gibi önemli sanatçıların da konser verecekleri festival etkinliklerimizi tarihi daha sonra belirlenmek üzere erteleme kararı aldık" dedi.

        İlçe halkının aldıkları bu kararı hoşgörü ve saygı ile karşılayacağından emin olduğunu dile getiren Kılıç, "Keşke ülkemizde bugün yaşanan acılar yaşanmıyor olsaydı. Keşke herkes mutlu, huzurlu ve refah içerisinde yaşasaydı. Ne yazık ki, bugün ülkemizde ve bölgemizde kan ve gözyaşı var. Neredeyse her gün bir ocağa şehit ateşi düşüyor. Türk Milleti olarak birlik ve beraberlik içerisinde acılara ve mutluluklara ortak olmamız gereken bir dönemdeyiz. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğü için canlarını veren şehitlerimizin aziz hatıralarına ve evlat acısıyla yürekleri yanan ailelerine saygısızlık etmemek adına böyle bir karar aldık. Türk Milleti olarak bu sıkıntılı dönemleri birlikte atlatacağımıza yürekten inanıyorum. İnşallah gelecekte çok daha güzel günleri yine birlikte yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

        (BRN-Y)

        29.09.2016 16:56:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler