Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tosya'da sokak köpekleri kısırlaştırma operasyonu

        (Fotoğraflı)

        Sedat Ağacıkoğlu

        KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde başıboş hayvanlar uzman bir ekip ve mobil araç ile kısırlaştırıldı.

        Tosya Belediyesi'nin başlattığı proje ile uzman bir gezici ekip 'Köpek Kısırlaştırma Aracı' ile çalışmalarını tamamladı. İlçenin değişik noktalarında yakalanan başıboş 60 köpek, mobil araçta aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırıldı. Kısırlaştırılmak istenen sokak köpeklerinin yakalanması sırasında uzmanlar zor anlar yaşadı. Denge Veterinerlik Kliniği ve Tosya Belediyesi arasında imzalanan protokole göre, klinik tarafından toplanan köpekler kafeslere alınarak bekletildi. Bir süre bekletilen köpekler, anestezi ünitesine alınarak kısırlaştırma operasyonuna alındı. Operasyon bitiminde dinlenme bölüme alınan köpekler, kuduz aşıları, parazit iğneleri ve kulak küpeleri takılarak kliniğe ait barınaklara teslim edildi.

        Gün boyunca çalışmaların sürdüğünü ve sokak köpeklerinin kısırlaştırıldığını söyleyen Tosya Belediye Başkanı Yardımcısı Niyazi Çil, "Bu proje ile başıboş köpekler sokaklardan alınıyor, aşılanıyor ve kısırlaştırılıyor. Parazitlere karşı tekrar ilaçlanıyor ve alındıkları yerlere bırakılıyorlar. Gün boyu süren çalışmamızda yaklaşık 60 hayvan aşılanarak kısırlaştırılmıştır" dedi.

        Sağlık açısından da köpeklerin aşılanmasının gerekli olduğunu vurgulayan Tosya Belediyesi Veteriner Hekimi Sıtkı Danacı ise, "Tosya'da 'Sokak Hayvanlarını Aşılama ve Kısırlaştırma' projesini başlattık. Sokak köpeklerini kısırlaştırıp, aşılayarak yeniden doğal ortamlarına bırakıyoruz. Bilindiği gibi ilçemiz merkezi bir noktada olduğu için bizler ne kadar tedbir alsak ilçeye çevrenden sokak hayvanı bırakıp gidenler var. Halkımızdan ricamız böyle durumlarda bizlere haber etmeleri veya Fotoğraf çekip bizlere ulaştırmaları. Bizler eğer vatandaşlarımızla bu konuda işbirliği yapar isek çözüm bulmamız daha kolay ve hızlı olur" ifadelerini kullandı.

        (SDA-GY-Y)

        29.09.2016 17:51:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler