Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        STK'larla bilgilendirme ve ortak akıl toplantısı

        (Fotoğraflı)

        Enderhan Öz

        KIRŞEHİR (İHA) - Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin daveti üzerine Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve basın temsilcileri bir araya gelerek şehrin sorunları üzerine ortak akıl görüşmesi yaptı.

        Belediye sosyal tesislerinde gerçekleşen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Bahçeci, Kırşehir için siyasetle değil ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

        Yapılan çalışmalar ve devam eden yatırımlar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Bahçeci, STK ve basın temsilcilerinin de olumlu-olumsuz eleştirilerini alarak çözüm önerilerini anlattı.

        "Muhsin Yazıcıoğlu parkı çalışmaları yapılıyor"

        Halktan gelen talepler üzerine çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Bahçeci, "Kırşehir için gelen talepleri değerlendirerek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ankara-Kayseri karayolu üzerinde bulunan alanda merhum Muhsin Yazıcıoğlunun da adının yer alacağı park yer alacak. Kırşehir için önemli olan her adımı bizler kurduğumuz istişare ile atmaktayız." dedi.

        Cacabey camii onarımı ve aydınlatması hakkında da bilgiler sunan Başkan Bahçeci, "Cacabey Camii aydınlatma ve onarım projesi hazır. Kurulda beklemekte, rutubet kesilemediği için çalışmalar devam ediyor. Anıtlar yüksek kurulunda çalışmalar yapılıyor. Henüz karar aşamasına gelinmedi. Eski kültür müdürlüğü binası yıkılarak yeni yapılan binaya taşınacak. Yeni yapılan alanların tamamında engelli yurttaşımızın geçişi için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülecek." diye konuştu.

        Kırşehir'de devam eden yatırımlar hakkında da STK temsilcilerini bilgilendiren Belediye Başkanı Bahçeci şunları söyledi:

        "Ana İshale hattı, Aşıkpaşa Tabiat parkı, Kümbet altı sert zemin çalışması, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, Güzler Evcil Hayvan Parkı ve piknik alanı çalışmalarını daima yerinde inceleyerek eksiklikleri tamamlayıp çalışmaları hızlandırmaya çalışıyoruz. Sizlerinde bizlerin göremediği eksiklikler noktasında bizlere yardımcı olmasının önemli olduğu kanaatindeyiz. Ahi Evran Külliyesi alanı ile özellikle ilgileniyor yeni kaynaklarda buluyoruz. Amacımız tarihi dokuya uygun şekilde gelecek kuşaklara güzel bir eser bırakabilmek."

        AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli: "Karanlık günler yaşadık ama önemli bir sınav verdik"

        STK buluşmasında konuşan AK Parti İl Başkanı Kendirli Türkiye'nin dünyaya önemli bir ders verdiğini söyledi ve "15 Temmuz sonrası bir algı operasyonu yapılıyor. Bu süreçte kesinlikle kurunun da yanında yaş yanmamalı, masum hiçbir kardeşimiz ceza almamalı ama bu yapıyı da suçsuz olarak görmemeliyiz. Eğer bu yapı suçsuzsa 250 kardeşimiz neden şehit oldu. TBMM'ni kimler bombaladı. Yeni kapı ruhunun devam etmesi gerekir. Bu sorun sadece iktidarın değil, devletimizin sorunudur." dedi.

        CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin: "Süreç iyi değerlendirilmeli tehlikeli süreç iyi analiz edilmeli"

        CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin ise 15 Temmuz sonrası yaşanan süreci STK temsilcilerine şöyle anlattı:

        "Susmadan konuşabilmeliyiz. 15 Temmuzun bir daha yaşanmaması noktasında hep ortak akıldayız. Kanun hükmünde kararnamelerle 55 bin vatandaşımız hayattan koparıldı. Bir bankaya para yatırmak ve sendika üyeliği suç değildir. Ben şahsi olarak cemaatleşmelere karşıyım. Cemaat duygu sömürüsüdür."

        Belediye Başkanının daveti ile gerçekleşen buluşmada AK Parti milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan'da yaşanan süreci genel olarak anlatarak STK temsilcilerini bilgilendirdi.

        Toplantı hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

        (EÖ-SK)

        30.09.2016 08:47:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler