Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2. Kare Kare Ankara fotoğraf yarışması sonuçlandı

        - ATO Başkanı Salih Bezci:

        - "ATO olarak fotoğraf yarışması gibi sosyal projelerle Ankara'nın potansiyelini ortaya çıkarmaya ve bunları ekonomik bir değere dönüştürmeye çalışıyoruz"

        - "Amacımız Ankara'ya değer katmak"

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Ankara Ticaret Odası'nın bu yıl ikincisini düzenlediği Kare Kare Ankara fotoğraf yarışması sonuçlandı. Bekir Höçük'ün "ulus" isimli fotoğrafı birinci seçildi.

        30 EYLÜL 2016- Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) bu yıl ikincisini düzenlediği "Kare Kare Ankara" Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Jüri, Bekir Höçük'ün "Ulus" isimli fotoğrafını birinciliğe değer buldu. Kadir Volkan Taşdemir'in "Ankara Kalesi-Merdiven" isimli fotoğrafının ikinci, İlker Karaman'ın "Hacı Bayram-Yansıma" isimli fotoğrafının üçüncü olduğu yarışmada Hamiyet İlhan'ın "Ankara Keçisi" isimli fotoğrafı mansiyona, Ümmü Kandilcioğlu'nun "Kale Sokaklarında" isimli fotoğrafı da jüri özel ödülüne layık görüldü.

        Birinciye 5 bin TL ödül

        Yarışmada eseri dereceye girenlerden birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ödül verilecek. Mansiyona layık görülen eserin sahibi bin TL, jüri özel ödülüne layık görülen eserin sahibi ise 500 TL ile ödüllendirilecek. Yarışmada sergilenmeye değer bulunan 45 eserin sahibine de katılım belgesi verilecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin yer aldığı Ankara Fotoğrafları Kataloğu hazırlanacak. 2. Kare Kare Ankara Yarışması'nda başarılı olan eserler Ankara Ticaret Odası'nın www.atonet.org.tr ve http://karekareankara.atonet.org.tr adreslerinde de yayınlanacak.

        Yarışmanın ödül töreni ve fotoğraf sergisinin açılışı ise 14 Ekim 2016 Cuma günü Ankara Ticaret Odası'nda gerçekleştirilecek.

        Yarışmaya bin 590 eser katıldı

        Başvuruları 15 Haziran'da başlayıp 31 Ağustos'ta sona eren yarışmaya bin 590 eser katıldı. Jüri, ödül verilecek eserleri belirlemek için 27 Eylül Salı günü toplanarak bin 590 fotoğraf arasından eleme yaptı. Elemenin sonunda 5 eser ödüle değer bulunurken, sergi için de 45 eser seçildi. Jürinin sergilenmek üzere seçtiği fotoğraflar ise şunlar:

        Ali Gümüş (63-Anıtkabir), Ali Gümüş (63-Kocatepe Camii), Kadir Volkan Taşdemir (142-Ankara Yol), Mustafa Demirbaş (289-Âlem Ustası), Ömer Şahin (1632-Çocuk), Arzu İbranoğlu (828-Usta), Arzu İbranoğlu (828-Ankara'da), Merve Özer (829-Nallıdere'de), Ünal Kalafat (1048-Ağır Ağır Çıkacaksın), Arif Ünsal (1109-Çamlıdere Barajı), Veli Dölek (1163-Dikmen Vadisi), Ümmü Kandilcioğlu (1248-Beypazarı), Hacı Hüseyin Şahin (1255-Kurtuluş), Sefa Baran Öcal (1369-Döngü), Sefa Baran Öcal (1369-Neden), Ramiz Aksoy (1379-Kız Tepesi ve Suru), Ahmet Turan Kural (1403-Kocatepe), İsmail Duru (1456-Altındağ), İlker Karaman (1532-Çaycı), Caner Başer (1534-Gün Batımı), Zühdü Bilgin (1597-İsmail Amca), Hüseyin Türk (1626-Beypazarı), Murat Mimarbaşı (1659-Kale), Berna Dede (1682-Ankara Kocatepe), Yusuf Özgen (1749-Ankara'da Yaşlılar), Akhand Sharif Surid (1753-Hacı Bayram Camii), Erdinç Çavuşoğlu (1782-Ulus), Enver Turan (1831-Yenimahalle Metro), Abdurrahman Demirel (1951-Hacı Bayram Evleri), Ömer Kadri Ünlü (2013-Beypazarı), İhsan Korkut (2165-Elmadağ Sığırdili Ekmeği), Tuğba Arslan (2221-Ankara Kalesi), Alev Saliha Özcan (2259-Gar), Ersen Uçak (2267-Gençlik Parkı), Ersen Uçak (2267-Pirinç Han), Arzı Şan (2326-Hacı Bayram-Çeyrek Kala), Arzı Şan (2326-Hasköy Üst Geçit Durak), Murat Yılmaz (2347-Yemci), Abdülkadir Hayta(2415-Üst Geçit), Abdülkadir Hayta(2415-Yaşlı Adam), Özcan Şenkaya (2420-Otobüs), Hasan Eren Çalışkan (2434-Hayat), Hasan Eren Çalışkan (2434-Simitçi), Ümit Uygun (2464-TCDD Gar), Mücahit Savaşcı (2465-Kuş Cenneti)

        Yarışmanın jürisi Devlet Fotoğraf Sanatçısı Ozan Sağdıç, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Tuğrul Çakar, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Fotoğrafçılık ve Grafik Anabilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Tuğba Taş, Anadolu Ajansı Fotoğraf Servisi Editörü Fırat Yurdakul, Gazeteci Sertaç Kantarcı, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ali Akman'dan oluştu.

        Bezci: "Amacımız Ankara'ya değer katmak"

        ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Kare Kare Ankara Fotoğraf Yarışması'nın amacının Ankara ve değerleri konusunda farkındalık oluşturmak, turizmi canlandırmak, Ankara'nın değerlerinin tanıtımı, yaşatılması ve kayıt altına alınmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Yarışmaya gösterilen ilgiden memnun olduklarını vurgulayan Bezci, "Her gün önünden geçip gittiğimiz değerlerimizin farkına varılması için bu yarışmayı düzenledik. Yarışmaya gösterilen ilgi, Ankara'nın değerleri konusunda bir farkındalık oluşmaya başladığını gösteriyor" dedi. Ankara'nın siyasetin merkezi olmanın ötesinde tarihi ve turistik değerlere de sahip olduğunu kaydeden Bezci, "Ankara Ticaret Odası olarak fotoğraf yarışması gibi sosyal projelerle Ankara'nın potansiyelini ortaya çıkarmaya ve bunları ekonomik bir değere dönüştürmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

        (AŞ-Y)

        30.09.2016 10:39:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler