Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mezitli Belediyesi Su Dünyasından 27 bin kişi yararlandı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mezitli Belediyesi Su Dünyasını bu yaz yaklaşık 27 bin kişi kullandığı bildirildi.

        Mezitli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mezitli Belediyesi Su Dünyası, bu yaz Mersinlilerin serinlemek için en yoğun olarak tercih ettiği yer oldu. Hava sıcaklığının en belirgin olduğu günlerde ziyaretçi akınına uğrayan Mezitli Belediyesi Su Dünyası, aylık ortalama 8 bin kişiye ev sahipliği yaptı. Her hafta suyunun değiştirilmesi sebebiyle bölgenin en temiz havuzu olarak öne çıkan Su Dünyasından yaklaşık 27 bin vatandaş yararlandı. Ayrıca Su Dünyasına gelenlerin bin 660 kişisi ise şehit ve gazi yakını oldu.

        Mezitli Belediyesi'ne bağlı eğitim ve yüzme havuzlarında görevli personellerin yaptığı temizlik çalışmaları ön plana çıktı. Her gün 3 defa su değerleri ölçülen tesiste, günlük ortalama yüzde 35 oranında taze su takviyesi ile güneş ışınlarının suyu ısıtarak bakteri oluşması tehlikesinin de önüne geçildi. Vatandaşların sağlığı göz önünde bulundurularak, Su Dünyasında bulunan havuzların dışında belediyeye bağlı diğer havuzlarda da farklı metotlar ile temizlik işlemleri düzenli bir şekilde uygulandı.

        "Halkın sağlığına önem veriyoruz"

        Vatandaşların Su Dünyasında bulunan havuzlara geçen sene oranla daha fazla ilgi gösterdiğini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, havuzlarda büyük bir hassasiyetle gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının bu yoğun talepte önemli rol oynadığını söyledi. Vatandaşların iyi ve sağlıklı hizmet alması yolunda her türlü tedbiri titizlikle uyguladıklarını vurgulayan Başkan Tarhan, "Belediyemizin tüm hizmetlerinde halk sağlığına öncelikli önem veriyoruz. Su Dünyasında deneyimli personellerimiz nezaretinde yaptığımız hizmet ve temizlik, havuzlarımızın bu denli tercih edilmesine katkı sağladı. Mezitli Toplum Sağlığı Merkezi'nden gelen görevliler, havuzlarımızdan düzenli olarak su numuneleri aldı. İncelenen numuneler Mezitli Belediyesi Su Dünyasının bölgedeki en temiz havuz olduğunu gösterdi" dedi.

        (HSK-Y)

        30.09.2016 14:17:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler