Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadıoğlu kültür mirası yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Yılmaz

        ERZURUM (İHA) - Erzurum'un İspir İlçesin'de bulunan Tarihi Kadıoğlu Medresesi bakımsızlıktan dolayı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

        Kadızade Efendi tarafından 1725-1726 yılında yapıldı 275 yılı aşkın ilçede hizmet veren kültür mirası adeta sahipsizliğe terk edildi.

        Klasik Osmanlı medrese tiplerinden biraz farklı olarak dikdörtgen planlı olan medrese kesme taştan yapılmış. Giriş kapısından küçük bir avluya girilmekte - olup bu avlunun etrafında 10 medrese hücresi bulunuyor. Medrese hücrelerinde ocaklar ve nişler yer alıyor.

        Kültür mirasına sahip çıkılmasını isteyen İspirliler, "Tarihi medreseye gerekli onarımların yapılarak kültür mirasımıza sahip çıkılmasını istiyoruz. Şu anda tarihi medrese kaderine terk edilmiş durumda" diye konuştular.

        (NY-AT-Y)

        30.09.2016 14:25:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler