Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel Sanatlar Taksim'de yeniden hayat buluyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Türkiye'nin dört bir yanından toplanan antik parçaların yanı sıra geleneksel sanatlardan canlı uygulamalarının da sanatseverlerle buluşturulduğu Beyoğlu Antika Festivali'nin konukları; Sedef ustası Kazım usta Koç ile Oyma ustası Osman Cengiz Polatman oldu. Unutulmaya yüz tutmuş iki geleneksel sanatın canlı uygulamalarının sergilendiği etkinlik büyük beğenisini topladı.

        Beyoğlu Belediyesi tarafından projelendirilen ve 50 gün sürecek "Beyoğlu Hareketleniyor" festivallerinin ilki olan Antika Festivali, bir birinden güzel etkinliklerle devam ediyor. Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilen ve her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği festival, tarihe tanıklık eden antik parçaların yanı sıra alanda gerçekleştirilen söyleşi ve müzik dinletileriyle de katılımcıların beğenisini topluyor. Eski mobilya restorasyonuyla ilgili altın varak ve gomalak işlerinin canlı uygulamalarının da sanatseverlerle buluşturulduğu festivalin konukları; Sedefkar Kazım usta (Kazım Koç) ve Oymacı Osman usta (Osman Cengiz Polatman) oldu.

        Sedefkar Kazım Usta, ahşap üzerine oluşturulan çukurlara sedef doldurulmasıyla icra edilen sedef kakma sanatının örneklerini sanatseverlerle buluşturdu. Sanatına dair bilgi de veren Kazım Usta, "Sedefe çocuklukta tanıştım. O zamanlar 13 yaşındaydım. Sedef, midye kabuklarından yapılır" dedi.

        Bir diğer geleneksel sanatımız olan oymacılığın ustası Osman Usta (Osman Cengiz Polatman) da oymacılık sanatı hakkında bilgi vererek örnekler gösterdi. 25 senedir oymacılık yaptığını söyleyen Cengiz usta, "Ben de bu çok eskilerden başladım bu sanata. Yoğun tempoyla çalışıyorum. Beni arayanlar Horhor pasajında bulabilirler" dedi.

        İkili unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımızın sanatseverlerle buluşturan etkinlik katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

        (HB-ÖK-Y)

        30.09.2016 15:04:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler