Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Yücel, Başkonsolos Liu'ya Alanya'yı tanıttı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Zengxian Lui'ye Alanya'yı tanıttı.

        EXPO 2016'daki Çin Bahçesi'ni Antalya Ajansı'na devretmek için düzenlen programa katılmak için Antalya'da bulunan, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Zengxian Lui, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i ziyaret etti. Başkonsolosu makamında ağırlayan Başkan Yücel, Alanya'nın tarihi geçmişi, turizm potansiyeli, yatak kapasitesi ve çok kültürlü yaşamıyla ilgili bilgi verdi. Alanya'nın Çin'deki kardeş şehri Fushun'la olan kültürel ilişkileri de değerlendiren Başkan Yücel, Başkonsolos Lui'nin, bölge ekonomisiyle ilgili sorularını yanıtladı.

        Ege ve Akdeniz bölgesindeki 8 ilden sorumlu

        Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Zengxian Lui, ziyaretiyle ilgili verdiği bilgide Ege ve Akdeniz bölgesindeki 8 ilden sorumlu olduğunu belirtti. Alanya'ya ilk kez geldiğini söyleyen Lui, "Antalya bölgesi çok büyük. EXPO 2016'daki Çin Bahçesi'ni devretmek için geldiğim Antalya'dan çok etkilendim. Bu bölgeyi yakından tanımak için bu vesileyle Belediye Başkanımızı ziyaret ettim. Belediye Başkanımızdan Alanya'da dünyanın 79 ülkesinden 37 binden fazla yabancının mülk sahibi olduğunu öğrendim; bana Alanya hakkında detaylı bilgiler verdiler. Kendilerini tanımaktan onur duydum" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        30.09.2016 15:19:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler