Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ödemiş-Balabanlı yolunun yapımına başlandı

        - Balabanlı Mahallesi Muhtarı Şakir Karataş:

        - "Ölüm yolu, sevgi yolu olacak"

        (Fotoğraflı)

        Kerem Karamanlıoğlu

        İZMİR (İHA) - Yıllardır Ödemiş'in en sorun teşkil eden ve birçok ölümlü kazanın yaşandığı Ödemiş-Balabanlı yolunda çalışmalar başladı.

        Yılladır Ödemiş'in en sorun teşkil eden ve Balabanlılar tarafından 'ölüm yolu' ismi verilen Ödemiş-Balabanlı yolunun yapımına başlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON ekipleri tarafından ele alınan 10 kilometrelik Ödemiş-Balabanlı yolunda şarampoller açılarak yol genişletiliyor. İş makinelerinin çalıştığı yolda genişletme çalışmaları, asfalt sıyırma çalışmaları ile dolgu malzemesi serim işi gerçekleşiyor. Sıcak asfaltla kaplanacak olan 10 kilometrelik yolda ayrıca alt yapı çalışmaları ile yağmurun verdiği zararlar da onarılıyor.

        Yolun yapılması için 2004 yılından bu yana mücadele ettiklerini, son olarak bütünşehir yasasıyla birlikte sıkıntıyı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ilettiklerini ifade eden Balabanlı Mahallesi Muhtarı Şakir Karataş, ölüm yolunun bundan böyle sevgi yolu olacağını söyleyerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

        "2004'ten bu yana mücadele ediyorduk"

        Balabanlı Mahalle Muhtarlığı 2004 yılından bu yana yolun yapılması için mücadele verdiklerini belirten Karataş, "Geride kalan süreçte burada çok fazla ölümlerle sonuçlanan kazalar yaşadık. Hatta 7 ayda 4 ölümlü trafik kazasının maalesef yaşandığını da üzülerek söylemek istiyorum. Vatandaşımız dilinde ölüm yolu olarak tabir edilmeye başlayan bu yolumuz ile ilgili olarak son olarak da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na, İZBETON Genel Müdürlüğü'ne ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğümüze konuyu arz etmiştik. 2004 yılından bu yana süren mücadelemiz nihayet sona eriyor. İZBETON ekipleri Balabanlı Mahallemiz tarafından yolumuzu yapmaya başladı. Ekipler, şarampolleri açıyor, yol genişletme çalışması yapıyor. Çalışma bittiğinde yolun artık ölüm yolu yerine sevgi yolu olarak hizmet vereceğine inanıyorum. Yapılan çalışmadan dolayı başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'na, İZBETON Genel Müdürlüğüne, İzmir Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Cumhur Şener'e ve tüm emeği geçen ekiplere teşekkür ediyorum" dedi.

        "Kısa sürede tamamlanacak"

        Çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Cumhur Şener ise çalışmanın hızlı bir şekilde kısa sürede bitirileceğini belirterek şunları söyledi:

        "10 kilometre uzunluğunda olan Ödemiş-Balabanlı yolumuzun sorunlarını bizler de takip ediyorduk. Geçtiğimiz yıl küçük düzenlemeler yapabilmiştik. Balabanlı Mahalle Muhtarlığımızın da müracaatları değerlendirildi. Bu yıl ise yolu baştan sona komple yeniden yapmak için çalışmalarımız başladı. Bu yol Ödemiş'in trafik açısından en önemli yollarından biri halde. Ayrıca bu yolun bir başka özelliği de üretim yolu olmasıdır. Yol güzergâhında birçok çiçek üretimhaneleri ile patates tarlaları var. Yol üzerinde geçtiğimiz günlerde yağan yağmur ve yaşanan sel felaketinden sonra hasarlar meydana gelmişti. İZSU ekiplerimiz de oluşan hasarları onararak vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderdi. Bugüne kadar maalesef birçok kaza yaşandı. Vatandaşlarımızdan yine de dikkat olmalarını talep ediyoruz. Yolumuzdaki çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak."

        (KK-MD-Y)

        30.09.2016 15:33:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler