Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YHKB meclis ve encümen toplantıları yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Murat Çelik A.

        AMASYA (İHA) - Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Eylül ayı meclis ve encümen toplantıları Amasya'da yapıldı.

        Amasya Valiliği'nde Vali Salih Işık'ın başkanlığında gerçekleşen toplantılara Tokat Valisi Cevdet Can, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı H. İbrahim Kaya, Amasya İl Genel Meclisi Üyesi Yücel Gümüş, Çorum İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Hayrettin Şahin, Tokat İl Genel Meclis Üyeleri Salih Yıldırım ile L. Daim Namlı ve birlik müdürü Yasemin Çoban katıldı.

        Yeşilırmak havzasında kirliliği ortaya çıkaran etmenlerin ortadan kaldırılması ve Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde ekonomik-sosyal kalkınmanın sağlanmasına yönelik planlar, programlar yapmak, projeler uygulamak üzere kurulan birliğin bugüne kadar bu anlamda önemli çalışmalar yapıp bölgesel kalkınma anlamında planlar hazırlayarak projeler uyguladığını belirten YHKB Başkanı Salih Işık, "Halen ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından teklif çağrılarına çıkılan program ve projeler için bölgeye teknik destek sağlanmakta ve projeler hazırlanarak uygulanmaktadır" dedi.

        Işık, "Birliğimiz 2007 yılı Haziran ayından itibaren Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) üyesi olup, üyelik faaliyetlerini AB zeminine taşıyan tek kalkınma birliğidir. Birliğimizin özellikle kuruluş amacında ve tüzüğünde de belirtildiği gibi faaliyetlerine devam etmesi bölgemiz için büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

        Birlik Müdürü Yasemin Çoban, birliğin çalışmaları hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, "TR83 Bölgesi'nde Yapay Sulak Alanların Kurulması İle İlgili Saha Araştırması Raporu" adlı proje ile hazırlık aşamasında olan ve Karadeniz Sınırötesi İşbirliği Programı'na sunulması planlanan "Tarım Ve Hayvancılıkta Kullanılan Zirai Ve Veteriner İlaç Atık Ambalajlarının Toplanması ve Bertarafı" adlı bölgesel projelerle ilgili gerçekleştirilen çalışmalar ve yine bu çerçevede yüz yüze yapılan proje istişareleri ve temaslarda sağlanan teknik destek bilgileri yer aldı. Suluova Kaymakamlığı ile gerçekleştirilen çalışmalar ve Tersakan Çayı'ndaki çevre kirliliği ve çözüm önerileri de toplantı gündeminde ele alındı.

        Toplantıda ayrıca 2017 yılı Birlik Çalışma Programı, 2017 yılı birlik bütçesi ve 2017 yılı birlik üye katılım payları da görüşüldü.

        (MÇ-SLH-Y)

        30.09.2016 18:01:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler