Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çeşme'de sanat ile sağlığı birleştiren hastane

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz

        İZMİR (İHA) - 2015 yılının Mayıs ayı sonunda hizmete açılan Çeşme Devlet Hastanesi, sanat ve çevre projeleri ile dikkatleri çekiyor.

        Çeşme Devlet Hastanesi yönetimi, hastanenin hizmete açılmasının ardından farklı farklı projeleri hayata geçirdi. Çalışmalar kapsamında, resim ve fotoğraf sanatçılarının çalışmaları ile duvarlar süslendi. Hastaneye gelen hastaların ya da hasta yakınlarının gazete, dergi, kitap okuyabilmeleri içinde kantinde özel bir bölüm oluşturuldu. Sanatla sağlığın iç içe olduğu hastanede, bir anda tüm ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başardı. Yapılan çalışmalar herkesin takdirini kazandı.

        Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Merve Yaşar, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yaşar, "Grafik sanatçısı Deniz Deviren, ressam Gül İffet Acar ve ressam Tülin Kaynak ile başladığımız sanatla kucaklaşmamız, Ülkü Art Sanat Galerisi devam edecek. Ülkü Art Sanat Galerisi yetkilileri ile tesadüfen tanıştık. Bizim sanata verdiğimiz değerden çok mutlu oldular. Onlar da Kasım ayında hastanemizde çalışma yapıp bize 30'a yakın tablo hediye edecekler. Sanatla sağlık, bizim hastanemizde iç içe. Hastaneyi açarken bizim temennimiz, hastalarımızın hastanede kasvetli bir havaya girmemeleriydi. Hastalarımızın zaten morali bozuk, endişe içerisinde hastanemize gelirken, biz hastalarımızı ne kadar rahat ettirebiliriz düşüncesi içerisindeydik. Sanatla el ele vererek bunu sağladığımıza inanıyorum. Ülkü Art Sanat Galerisi ile çalışmalarımız, başka resim galerilerinin de bize yaklaşmalarına neden olacak diye düşünüyorum" diye konuştu.

        Çeşme Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ömer Yaşar da, hastanenin çevre düzenlemesine ve bahçesinin yeşillendirilmesine önem verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

        "Hastanemizin bahçesinde açtığımız artezyen kuyusundan sağladığımız suyu bahçe sulamasında kullanıyoruz. Eğer geri kazanım yolu ile atık sularımızı kullanma imkanına kavuşursak, hastanemizdeki su tüketimi daha da azalmış olacak. Mevcut güneş enerji sistemimizi daha verimli kullanabilmek için tekrar yaptıracağız. Çeşme Belediyesi'nin destekleri ile çevre düzenlememizi büyük ölçüde bitirdik. Eski hastanemizin bahçesindeki ağaçları, Belediyemizin yardımıyla yeni hastanemizin bahçesine aktarıyoruz. Amacımız hastanemizin bahçesini yeşillendirerek, bedene değil de ruha dokunabilmek. Hastalarımızın kendilerini huzurlu ve mutlu hissettikleri, hastane içinde geçirdikleri zamanın daha kaliteli olmasını sağlamak istiyoruz. Huzurlu bir ortam olduğu zaman hastanın iyileşme süreci daha da kısalır."

        (İA-HG-Y)

        30.09.2016 18:15:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler