Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uluslararası Barış ve Demokrasi Formu Hakkari'de

        - İFDP Başkanı Tuna Bekleviç: "Bölgede terör sıkıntısı var"

        (Fotoğraflı)

        Mimar Kaya

        HAKKARİ (İHA) - İstanbul Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu (IFDP) Başkanı Tuna Bekleviç ile beraberindeki heyet, bazı temaslarda bulunmak üzere Hakkari'ye geldi.

        Dünya genelinde 34 bin gönüllü sayısına ulaşan Uluslar Arası Barış ve Demokrasi Formu (İFDP) Başkanı Tuna Bekleviç ile yöneticileri Gökhan Özfırat, Fatih Kurt ve Edirneli iş adamları Osman Kavuk, Kubilay Buberka Hakkari İl Emniyet Müdür Resul Holoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ardından Ak Parti ve HATSO İl Başkanlıklarını ziyaret eden Bekleviç ve beraberindekiler bölgede yaşanan ekonomik ve sosyal sorunları konuştuktan sonra çarşı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Esnaf ve vatandaşlar heyete büyük ilgi gösterirken Başkan Bekleviç bir gençle tavla oynadı. Ziyaretleriyle ilgili İHA'ya açıklamalarda bulunan Başkan Bekleviç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşan milli irade ruhunu daha da artırmak amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşları ziyaret ediyoruz" dedi.

        "15 Temmuz sonrası internet grubu açtık"

        15 Temmuz'da yaşanan kanlı darbe girişiminin ardından internet üzerinden bir grup arkadaş bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Bekleviç, " Bu grup içerisinde iş dünyasından Sivil Toplum Örgütlerine, kamu bürokrasisinden, akademik hayata kadar birçok arkadaşımız bulunuyor" dedi.

        "Bölgede ciddi terör sıkıntısı var"

        Çok kısa süre içerisinde gruplarının büyüdüğünü ifade eden Bekleviç, "Hep birlikte neler yapabiliriz diye düşüncelerin içerisine girdik. Bu düşünceler çerçevesinde de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu gölgemizde çok ciddi bir terör sıkıntısının yaşanmasından dolayı neler yapabiliriz noktasında yoğunlaştık" dedi.

        "Bölge Türkiye'ye güç verecek"

        Bugün Hakkari'de olduklarını ifade eden Bekleviç, "Yarın da inşallah Yüksekova ilçesini ziyaret edeceğiz. Gittiğimiz şehirlerde protokollerin yanı sıra daha çok esnafla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Gittiğimiz köy ve ilçelerde ise kanaat önderleriyle çalışmalar yapıyoruz. Gerçekten bölgenin çok büyük bir potansiyeli var. Hem ekonomik anlamda hemde insani kapasitesi açısından bölge Türkiye'ye güç verecek bir bölge" dedi.

        "Farkılıklar gücümüzdür"

        "Farklılıklar gücümüzdür" diyen Başkan Bekleviç, "Biz Galatasaraylıları Beşiktaşlı, Beşiktaşlıları da Fenerbahçeli yapmaya çalışmıyoruz. Herkes olduğu gibi kalabilir. Bizce farklılıklarımız gücümüzdür. Türkiye'de bunun fazlasıyla düşünülmesini istiyoruz. Aslında 15 Temmuz'da yaşanan milli mutabakat sürecinin böyle bir sonucu da oldu. Bunun devam etmesi bu ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz bu çerçevede herkesi dinlemeye çalışıyoruz" dedi.

        "Sanat ve iş dünyası bölgeye gelmeli"

        Sanat ve iş dünyasından bölgede korkulacak bir şeyin olmadığını anımsatan Bekleviç, "Terörün amacının kesinlikle yalnızlaştırmak. Bizler de bu yalnızlaştırma politikasına karşı yapabileceğimiz en güzel şey moral ve motivasyon katabilmek. Sanattan, iş dünyasına, spor dünyasından farlı alanlara kadar gruplar bölge halkının yanında olurlarsa şüphesiz ki bölgedeki normalleşme daha hızlı oturacaktır. Şüphesiz ki bölgenin normalleşmesi Türkiye'deki huzur ortamına bir katkısı olacaktır" şeklinde konuştu.

        "Hakkari gönüllüleri sayfası kuruldu"

        Son olarak çalışmalarının bu ziyaretle sınırla kalmayacağını belirten Bekleviç, Hakkari'den döndükten sonra internet üzerinden kurdukları "Hakkari Gönüllüleri" isimli Facebook sayfasından çalışmalarına devem edeceklerini ve çalışmalarını bu sayfadan paylaşacaklarını söyledi.

        (MK-ŞAK-Y)

        01.10.2016 10:15:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler