Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        5. Uluslararası Balkan Festivali başladı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Buca ilçesinde, bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Balkan Festivali renkli başladı.

        Buca Belediyesi 5. Uluslararası Balkan Festivali Hasanağa bahçesinde düzenlenen coşkulu törenle start aldı. Törene, Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Özcan Purçu,Türkiye Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Ankara Kosova Büyükelçiliği 1. Sekreteri MelhinMahmudi, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Zekai Erşan, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Şehoviç, CHP İl ve Buca İlçe örgütü temsilcileri, göçmen dernekleri temsilcileri, muhtarlar ve yüzlerce davetli katıldı. Açılış töreni öncesi Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, göçmen federasyon ve derneklerince açılan ve göçmen kültüründen örneklerin sergilendiği stantları gezdi.

        İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, açılış töreninde yaptığı konuşmada Buca Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin Balkan kültürü ile örf ve adetlerini gelecek nesillere aktarmada bir köprü oluşturduğunu vurguladı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 1939 yılında Balkanlardan göçmüş bir dedenin torunu olduğunu belirterek, "Ülkemizin içinde bulunduğu böylesi günlerde bu festivaller daha bir önem kazanıyor. Bizler yılmayıp, bu festivalleri yaptıkça, kardeşliğimizi sergileyip, dosta düşmana gösterdikçe sonunda kazanan yine bizler olacağız" dedi. Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri ise festival sayesinde bir araya gelen göçmenleri görüp tanıştıkça kendisini vatanında gibi hissettiğini söyledi.

        Göçmen dernekleri temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verilmesinin ardından, Buca Belediyesi Halk oyunları Topluluğu'nun 'Boşnak kız isteme, gelin damat seramonisi, Boşnak çaçak oyunu ve kına yakma merasimi' gösterileri festival alanını şenlendirdi. 5. Uluslararası Balkan Festivalindeki coşku, halk müziği sanatçısı Havva Karakaş'ın konseriyle tavan yaptı. Şarkıları hep bir ağızdan söyleyen göçmen vatandaşlar, ayrılmak durumunda kaldıkları vatanlarına duydukları özlemi dindirdi.

        (HG-Y)

        01.10.2016 12:52:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler